Potrošili samo devet kuna: Štedljivi par dokazao da vas vjenčanje ne treba baciti u dugove

Screenshot: YouTube

GEORGIAN PORTEOUS i Sid Innes organizirali su vjenčanje koje je koštalo samo jednu funtu (manje od devet kuna).

Na njihovom su se slavlju pojavili članovi obitelji i prijatelji, a imali su i prstenje, cvijeće, hranu, piće, bend, tortu i fotografa koji je sve zabilježio.

Uštedjeli 20 tisuća funti

Izuzme li se 70 funti koje su morali platiti u vijećnici, jedini trošak vjenčanja bila je vjenčanica koja je koštala jednu funtu.

Daily Mail piše i kako prosječno vjenčanje u Velikoj Britaniji košta oko 20 tisuća funti (oko 180 tisuća kuna).


"Ne vidim smisao u velikim i raskošnim vjenčanjima jer to samo odvlači pažnju od onog što bi brak trebao predstavljati. Golemi troškovi nemaju nikakvu funkciju, a taj bi dan ionako trebao u potpunosti biti posvećen ljubavi dvoje ljudi koji postaju muž i žena", rekla je 36-godišnja umjetnica Georgina koja je pristala istog trena kada ju je prošle godine zaprosio 39-godišnji kantautor Sid.

Jednostavno i jeftino

Oboje su odlučili da će njihovo vjenčanje biti jednostavno i jeftino.

Vjenčanica je koštala jednu funtu, Sid odijelo ima već godinama, prstenje su napravili od rogova koje su pronašli u vrtu, svećenik je vjenčanje odradio besplatno nakon što je par organizirao prikupljanje donacija za lokalnu crkvu, Georgina će fotografu pomoći oko montaže filmova kako bi mu se odužila za snimanje, tortu je donijela mladenkina teta, gosti su donijeli hranu, za glazbu se pobrinuo mladenkin otac, vjenčanje se održalo iza njihove kuće, a umjesto slavlja u restoranu, održali su piknik na travi.

"Oduvijek smo bili alternativci pa uživam u nečem što se razlikuje od vjenčanja koje imaju drugi", rekla je Georgina i dodala: "Iako smo malo potrošili na vjenčanje, na medeni mjesec potrošit ćemo ipak malo više. Idemo u Berlin gdje smo se i zaručili. Tamo imamo prijatelje pa ćemo i tako barem malo uštedjeti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara