Poznati "nadrealist" Nele Karajlić: Nisam četnik, mislim da je Krleža pisao mojim jezikom

Poznati "nadrealist" Nele Karajlić: Nisam četnik, mislim da je Krleža pisao mojim jezikom

Screenshot: YouTube

NENAD JANKOVIČ, mnogima poznatiji kao dr. Nele Karajlić iz poznatog showa "Top Lista Nadrealista", gostovao je uživo u emisiji "Pressing" s Amirom Zukićem na N1 televiziji gdje je progovorio o nizu tema.

Naime, to je prvi put nakon ratnih događanja da Karajlić gostuje uživo u emisiji i govori o Sarajevu, Nadrealistima, svom životu, knjizi.

Podsjetimo, Nele je prošlog tjedna bio uključen u incident, a kako sam kaže, u Sarajevu je bio "izložen linču".

No, u intervjuu je priču demantirao rekavši da on to nikad nije rekao već da je iz Sarajeva protjeran čovjek "koji ima drukčije mišljenje" budući da Sarajevo još uvijek nije spremno prihvatiti ljude koji drukčije razmišljaju.

U razgovoru za N1 rekao je da ne mrzi Bošnjake te da je na prošlom Svjetskom prvenstvu navijao za BiH.

Nakon što ga je voditelj upitao smetaju li ga optužbe da je četnik i je li četnik, Nele je odgovorio: "Naravno da nisam. Mene u Beogradu pola raje zove Jugonostalgičar. Ja čak mislim da sam Jugoslaven još uvijek jer i dalje mislim da su narodi koji su činili Jugoslaviju dio moje kulture. I dalje mislim da je Krleža pisao mojim jezikom, ali to ne znači da ću lagati da bih stvorio balans među narodima kao što je to činio komunizam niti ću zbog toga prestati govoriti ono što mislim".

Za kraje emisije je poručio: "Moje Sarajevo je rasuto, moje Sarajlije su širom svijeta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara