Pravi blagdanski duh živi na Redditu: Otac četvero djece primio donacije pa višak proslijedio dalje

Pravi blagdanski duh živi na Redditu: Otac četvero djece primio donacije pa višak proslijedio dalje

Foto: Imgur

POPULARNOST društvenih mreža donijela nam je još jednu dimenziju u blagdansko dobročinstvo.

Sa svih strana svijeta tako stižu vijesti o dobrim djelima koja u blagdanskom mjesecu odlučuju činiti ljudi diljem svijeta, a zbog velikog broja korisnika Reddita, Amerikanci su ti koji su najčešće prisutni u vijestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, skupina "redditaša" odlučila je pomoći Michaelu Corriganu platiti račune i kupiti darove za njegovo četvero djece, a ta je akcija dobila svoj nastavak kad je on odlučio ono što stiže na njegovu adresu prosljeđivati dalje, onima kojima je potrebno jednako kao i njemu.

Sve je počelo tako da je Corrigan na Redditu objavio priču u kojoj je sebe opisao kao "propalicu" koja je nakon serije nesretnih događaja trenutno u vrlo lošoj financijskoj situaciji: nije mogao platiti račune za struju i vodu pa se uplašio da će ih isključiti, a približavanjem blagdana bio je shrvan činjenicom da svojoj djeci, koja su u dobi od 11, sedam i tri godine, neće moći priuštiti darove i Božić kakav bi poželjeli: "Pitaju me zašto nemamo jelku? Kako da im objasnim da si to ne možemo priuštiti? Užasavam se božićnog jutra, volio bih da mogu pobjeći od svega", napisao je.

A nakon što je pročitala njegovu objavu, korisnica girlinthecity odlučila je pomoći mu te napisala: "Voljela bih platiti tvoj račun za vodu. 100 posto sam ozbiljna. Molim te javi mi se preko privatnih poruka da to dogovorimo. Ne postoji razlog zbog kojeg bi tvoja djeca morala biti bez vode, a ti nisi propalica. Mnogi ne shvaćaju kako je lako dovesti se u tešku situaciju. Od nje smo udaljeni samo jednu plaću. Daj da ti pomognem".

To je pokrenulo lavinu drugih ponuda, nakon kojih su Corrigana nagovorili da otvori stranicu preko koje će se vršiti donacije i objavi popis želja za kupovinu darova za djecu preko Amazona, a kako je broj donacija rastao i Corrigan skupio dovoljno novca za plaćanje računa, na Redditu je objavio dirljivu fotografiju svoje djece koja se zahvaljuju svim korisnicima koji su pomogli, prenosi Huffington Post.

Donacijama je skupljeno 10.180 dolara u trenutku kad je Corrigan zatvorio mogućnost uplata, a u dodatnoj je objavi objasnio da višak novca i igračaka daje svojem bratu i ostatku svoje zajednice: "SAV novac i igračke koje su višak otići će onima kojima trebaju kako bih mogao podijeliti vašu ljubav. MOLIM VAS pomažite drugima kojima je sad to potrebno. Hvala vam za sve", napisao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara