Pravi spektakl: Vatromet u Dubaiju ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Screenshot: YouTube

GRANDIOZNI vatromet priređen u Dubaiju u povodu proslave ulaska u 2014. upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći dosad organiziran u svijetu.

"Deset mjeseci priprema i više od 500.000 ispaljenih raketa za vatromet koji je trajao oko šest minuta", stoji na internetskoj stranici Guinnessove knjige rekorda te se ističe kako je riječ o novome svjetskom rekordu.

Ovaj pirotehnički spektakl prostirao se duž obale na području od 94 km: od Burdž Kalife, najvišega tornja na svijetu (828 metara) preko Palm Džumeiraha, umjetnog otoka izgrađenog u obliku palme, sve do umjetnog arhipelaga u obliku karte svijeta poznatog kao The World.

Dubai, koji je dobio organizaciju svjetske izložbe Expo-2020 u Novu godinu je ušao veličanstvenim šestominutnim vatrometom tijekom kojega je ispaljeno više od 500.000 raketa. Ispaljivalo ih je 200 tehničara s 400 lansirnih rampi. Vatromet je, kako prenosi lokalna televizija, stajao šest milijuna dolara, a ovogodišnjim pirotehničkim spektaklom gradske su vlasti željele potvrditi status grada kao privlačnog turističkog i poslovnog odredišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara