Praznik rada u Dugavama uz grah na nigerijski, tuniški, kamerunski i američki način

Foto: CMS

STANOVNICI i gosti Dugava danas su imali nesvakidašnje prvomajsko iskustvo.

Na igralištu Doma za odgoj djece i mladeži od 12 do 17 sati, prijatelji i aktivisti Centra za mirovne studije proslavili su Međunarodni praznik rada uz spoj hrvatske tradicije prvomajskog graha i kulinarskih tradicija zemalja iz kojih dolaze tražitelji azila i izbjeglice u Hrvatskoj.

Okupljeni su građani, njih 200-injak, tako imali priliku kušati nigerijska, tuniška, kamerunska i američka jela od graha, ali i 'domaći' bilogorski grah. Osim graha, prisutni su imali priliku piti tradicionalni crni čaj i naučiti pokoju afričku izreku uz svaku šalicu čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već dobru atmosferu dodatno su zagrijali afrički ritmovi za koje su se pobrinuli bubnjari koje su prisutne potaknuli na druženje, a poneke i na ples.Emina Bužinkić, organizatorica kulinarske radionice i prezentacije "Okus doma", kazala je: "Željeli smo približiti ljude, podneblja, gastronomije...Akcijom prvomajskog graha željeli smo stanovnicima Dugava i drugim sugrađanima ponuditi priliku za upoznavanje drugih i drukčijih u prijateljskom ozračju, uz nove okuse, boje i ritmove".

Reda iz Tunisa na trenutnom boravku u Prihvatilištu za tražitelje azila opisao je svoje iskustvo: "Uživao sam što sam okus svoga doma mogao prenijeti ljudima u Hrvatskoj. Čini se da im se svidjelo, da im se okus Tunisa svidio baš kako se meni sviđa Hrvatska i Zagreb".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara