Preko društvenih mreža se pobunili protiv suludih propisa: Kažnjen zbog "nepropisne šetnje"

Preko društvenih mreža se pobunili protiv suludih propisa: Kažnjen zbog "nepropisne šetnje"

Foto: Press

STANOVNIK kanadskoga grada Winnipeg kažnjen je sa 113 dolara jer je uz cestu hodao onako kako zabranjuju lokalni propisi, pišu tamošnji mediji.

On je, kako se objašnjava u novinskim izvještajima, prekršio propis tako što je uz cestu s prijateljima, ne mareći što ih je pritom bilo trojica, bio najbliži cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je pak, kaže se u obrazloženju globe koju je tako zaradio, svakako trebao imati na umu jer je morao znati za lokalni propis koji zabranjuje kretanje više od dva pješaka jednog uz drugog, pored cesta uz koje nema nogostupa.

"Ne mislim da bilo koji stanovnik Winnipega zna za taj propis, ali nije stvar u tome. Prvo, na mjestu gdje je moj prijatelj kažnjen postoji nogostup, i drugo, vidio sam skupine od četiri ili pet pješaka koje policija nije kaznila", rekao je novinarima prijatelj kažnjenog pješaka Chris Herd.

Njegova izjava odjeknula je na društvenim mrežama na kojima su mnogi građani prosvjedovali protiv kažnjavanja pješaka, čije ime se ne navodi. Pritisnuta javnim mnijenjem, policija je potom poništila kaznu i priznala pogrešku objašnjavajući da nije bilo kršenja zakona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara