Prestižni fakultet studentima nudi da šmrču kokain!

Prestižni fakultet studentima nudi da šmrču kokain!

Foto: Shutterstock

VODEĆI londonski fakultet ponudio je svojim studentima da kao dio kliničkog istraživanja o utjecajima droga na organizam - šmrču kokain.

S londonskog Kraljevskog koledža (King's College London) odaslano je prošlog tjedna stotine e-mailova studentima u kojima se traže "zdravi muški volonteri u dobi između 25 i 40 godina kako bi sudjelovali u istraživanju koje uključuje nazalnu administraciju kokaina".

Istraživanje će biti provedeno kako bi se "bolje razumjelo kakav ova teška droga ima utjecaj na organizam", a s fakulteta ovaj projekt nazivaju "važnim znanstvenim istraživanjem", prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U program neće biti prihvaćeni studenti koji ovu drogu i inače konzumiraju te studenti stomatologije ili medicine, a oni koji će u istraživanju sudjelovati neće smjeti 120 dana rezati ili bojiti svoju kosu. Točno toliko dana istraživači će pratiti kakve sve posljedice na njihove organizme ima droga.

Oni kojima istraživači odobre sudjelovanje primit će i "financijsku kompenzaciju" za utrošeno vrijeme i eventualne dodatne troškove.

Projekt je odobrio Vestminsterski odbor za etiku u istraživanjima, a nadgledat će ga toksikološki odjel bolnice St. Thomas. Glasnogovornik fakulteta izjavio je: "Ovo je važno znanstveno istraživanje kako bi se otkrilo kako se kokain širi ljudskim tijelom. Dobili smo sva etička odobrenja. Istraživanje će biti provedeno pod najstrožim nadzorom u za to opremljenom kliničkom istraživačkom odjelu".

Osnovan 1829. godine, Kraljevski koledž broji otprilike 18.600 redovnih studenata, a 2012. godine proglašen je 12. najboljim fakultetom u Europi. Među trenutnim i bivšim polaznicima i profesorima nalazi se čak 10 dobitnika Nobelove nagrade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara