Privatna drama Mile Horvat: Zbog tumora jednjaka hitno mora na operaciju

Privatna drama Mile Horvat: Zbog tumora jednjaka hitno mora na operaciju

Foto: Borna Čavrag/Index

TEŠKU privatnu dramu trenutačno proživljava HTV-ova voditeljica Mila Horvat kojoj su liječnici dijagnosticirali tumor jednjaka. Kako bi spriječila nagađanja i širenje neistina o tome zašto je nema na poslu, voditeljica je odlučila za Večernji list potvrditi uznemirujuće vijesti o svom zdravstvenom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na priču koja je krenula i brojne upite, samo kratak komentar. Potvrđujem dijagnozu o kojoj se govori, radi se o tumoru jednjaka koji po preporuci liječnika moram promptno ukloniti operacijom", rekla je 31-godišnja Mila koja je s majkom otputovala na liječenje u inozemstvo.

Rak jednjaka s kojim se voditeljica bori na trećem je mjestu među tumorima probavnog sustava, a na njega otpada oko 6% svih zloćudnih tumora probavnih organa. Ovaj je tumor relativno rijedak, odgovoran za vrlo visok stupanj smrtnosti, te s izrazito nepovoljnom prognozom, jer petogodišnje preživljavanje oboljelih iznosi manje od 5%. Brojni su faktori koji uzrokuju tumor jednjaka poput pušenja, konzumiranja alkohola, ali i infekcije određenim virusima ili bakterijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara