Profesionalni fotograf snimio dosad najbolje fotografije pada meteora

Profesionalni fotograf snimio dosad najbolje fotografije pada meteora

Foto: Marat Akhmeraleyev

PROFESIONALNI fotograf Marat Akhmeraleyev (31) rekao je novinarima da je u trenutku pada meteora pomislio kako se radi o nuklearnoj bombi. Ipak, ostao je pribran i uspio snimiti odlične fotografije koje ujedno spadaju i među najbolje fotografije ovog događaja.

Unatoč šoku, krenuo je fotografirati događaj koji u tom trenutku nije mogao objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U trenutka kada je bljesak bio najsjajniji, osjetio sam toplinu na licu i jaku bol u očima koju je izazvao neizdrživ sjaj. Trajalo je samo sekundu. Moje su misli bile zbunjujuće. Isprva nisam pomislio da se radi o meteoru već atomskoj bombi. No, tada sam se sjetio da sam pročitao nešto o asteroidima koji se približavaju Zemlji. Nakon toga sam mislio da je riječ o avionu", rekao je fotograf za Siberian Times.

Podsjetimo, znanstvenici procjenjuju kako je jačina energije oslobođene prilikom ulaska meteora u Zemljinu atmosferu bila čak 30 puta veća nego ona nuklearne bombe u Hirošimi tijekom Drugog svjetskog rata.

Prema podacima ruskih medija oštećeno je 100 tisuća kućanstava, a najnoviji podaci govore o 1150 ozlijeđenih, od čega je 50 ljudi hospitalizirano, a ostali su tretirani zbog površinskih rana, ogrebotina i porezotina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara