Pronađeni neobjavljeni albumi Johnnyja Casha

Foto: Wikimedia

JOHN CARTER CASH, sin Johnnyja Casha, otkrio je da postoji četiri ili pet neobjavljenih albuma u arhivi tog američkog country glazbenika. Pronađeno je i dovoljno materijala za multi-CD box set s izbačenim verzijama pjesama s albuma "American Recordings" koje je producirao Rick Rubin, piše The Guardian.

Razgovarajući za Guardian prije izlaska "izgubljenog" albuma iz ranih 80-ih "Out Among the Stars", John Carter Cash rekao je kako postoji nekoliko stvari na kojima rade.

Postoje tri ili četiri albuma dostojnih stvari iz serije "American Recordings", no neki najvjerojatnije nikada neće ugledati svjetlo dana.

Rick Rubin također je za Guardian kazao kako su izdali ono što su planirali u suradnji s Johnom Carterom Cashom te da je ideja s box setom u sklopu kojeg su izbačene verzije u potpunosti Johnova. "Vjerojatno ćemo izdati dodatni Unearthed materijal snimljen nakon zadnjeg Unearthed box seta, u skladu s Johnovim željama, rekao je.

Nakon Cashove smrti 2003. objavljen je velik broj posthumnih albuma prethodno neobjavljenog materijala uključujući i posljednja dva albuma u izdanju American Recordingsa - "American V: A Hundred Highways" 2006., "American VI: Ain’t No Grave" 2010. te  četverostruki CD set "Bootlegs".

Dodatno, Cashova dva albuma slavnih nastupa u zatvoru tijekom ranih 60-ih, "At Folsom Prison" i "At San Quentin" doživjela su proširena reizdanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara