Proricanje budućnosti: Aktivnost pojedinih dijelova mozga otkriva koliko će dugovječna biti vaša ljubavna veza?

Proricanje budućnosti: Aktivnost pojedinih dijelova mozga otkriva koliko će dugovječna biti vaša ljubavna veza?

Foto: Shutterstock

NOVO je istraživanje pokazalo da bi snimke mozga mogle otkriti ako ste pronašli partnera s kojim će vaša ljubav trajati.

Naime, uočen je stanoviti uzorak u aktivnosti mozga ispitanika koji su se nedavno zaljubili, a istraživači tvrde da mogu predvidjeti hoće li parovi biti zajedno i nakon tri godine. Neovisno o tome jesu li sami ispitanici mislili da su ludo zaljubljeni, prema aktivnosti njihovih mozgova znanstvenici mogu utvrditi je li ta ljubav dovoljno jaka da "preživi" duži period.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitanicima su pokazivane fotografije njihovih partnera te su zatraženi da se prisjete doživljaja kojih su s njima doživjele u trenutku dok su im mozgovi skenirani, prenosi Daily Mail. A ako je više aktivnosti snimljeno u dijelu mozga koji reagira na vizualnu ljepotu, a manje u području koje se povezuje s kritikom i procjenom - njihova će ljubav trajati duže.

Profesor Arthur Aron sa Sveučilišta Stony Brook izjavio je: "Svi koji su sudjelovali u istraživanju smatrali su da su vrlo zaljubljeni u svoje partnere te da će to biti vidljivo i na skenovima, ali suptilni znakovi pokazuju koliko su ustvari te emocije stabilne. Ako su ti jaki osjećaji kombinirani sa znakovima da ih se može kontrolirati, tj. da su osobe u stanju partnera vidjeti u svakom svjetlu i da će znati se nositi s eventualnim sukobima, u tom su slučaju dobra stvar za ostajanje s nekim".

"Naši podaci pružaju dokaz da se uz pomoć neuroloških reakcija u ranoj fazi romantične ljubavi mogu predvidjeti stabilnost veze i njezina kvaliteta do 40 mjeseci unaprijed", objasnio je voditelj istraživanja Xiaomeng Xu sa Sveučilišta Brown.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara