Prošlo je vrijeme kad su mobiteli služili za pozive: Najviše surfamo, igramo se i slušamo glazbu

Prošlo je vrijeme kad su mobiteli služili za pozive: Najviše surfamo, igramo se i slušamo glazbu

Foto: Shutterstock

MOBILNI telefoni nekoć su bili prvenstveno naprave za obavljanje poziva, ali u posljednje je vrijeme to jedna od njihovih najmanje popularnih funkcija.

Korisnici smartphoneova u današnje vrijeme razgovarajući na svoje uređaje dnevno u prosjeku potroše samo 12 minuta, ali zato barem dva sata koriste njegove dodatne mogućnosti, prenosi Daily Mail.

Čak je i pisanje sms-ova sve manje popularno, korisnici na tu radnju troše otprilike deset minuta dnevno, a najviše se vremena provodi surfajući internetom, provjeravajući stanje na društvenim mrežama, igrajući razne igre te slušajući glazbu.

Istraživanje provedeno na 2,000 korisnika pametnih telefona u Velikoj Britaniji pokazalo je da barem 25 minuta dnevno trošimo na surfanje preko mobilnih uređaja, a 17 minuta na društvene mreže.

Također, istraživanje je pokazalo da je više od polovice korisnika, čak 54 posto, telefonom zamijenilo budilicu, a 46 posto više ne koristi satove kako bi saznalo koliko je sati. 36 posto korisnika odbacilo je foto aparate kao primarne uređaje za snimanje fotografija, a više od četvrtine ispitanika pametne telefone upotrebljava umjesto laptopa. Čak šest posto korisnika prestalo je čitati knjige, već su ih zamijenili sadržajem dostupnim na telefonima.

Prosječna dnevna upotreba smartphoneova:

1. Surfanje internetom

24.49 minuta

2. Provjeravanje društvenih mreža

17.29 minuta

3. Igranje raznih igara

14.26 minuta

4. Slušanje glazbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.38 minuta

5. Telefonski pozivi

12.08 minuta

6. E-mailovi

11.06 minuta

7. SMS

10.12 minuta

8. Gledanje TV-a i filmova

9.23 minuta

9. Čitanje knjiga

9.18 minuta

10. Fotografiranje


3.25 minuta

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara