Prva večer Eurosonga bez iznenađenja: Crna Gora ispala, ruske babuške oduševile

Foto: AFP

U UTORAK navečer održana je prva polufinalna večer Eurosonga u Azerbajdžanu. Nastupilo je 18 polufinalista: Crna Gora, Island, Rumunjska, Albanija, Belgija, Latvija, Švicarska, Finska, Grčka, Moldavija, Cipar, Austrija, Danska, Rusija, San Marino, Izrael, Irska i Mađarska.

U finale su prošli Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija i Irska.Iako je imao efektan nastup, predstavnik Crne Gore Rambo Amadeus nije se uspio plasirati u finale. Rambo je tijekom nastupa konstantno pozivao publiku iz Azerbajdžana da pjeva s njim i vikao "'Ajmo!", a nastup je završio izvrnuvši prazne džepove hlača.Ipak, favoriti ovog polufinala, ruske babuške pod nazivom Buranovskiye Babushke svojom pjesmom "Party For Everybody" oduševile su publiku.Među mnogobrojnim izvođačima neki su, čini se, našli inspiraciju i u devedesetim godinama. Naime, dok je albanska predstavnica Rona Nishilu neodoljivo izgledom i pjesmom podsjećala na Plavu Lagunu iz Petog elementa (1997.), predstavnica Danske sa svojim izgledom podsjećala je na "soft" verziju pjevačice grupe 4 Non Blondes.Predstavnica Grčke je pak kratko nakon nastupa zbog svoje ultra kratke haljinice i pjesme proglašena novom Shakirom, a nije poznato je li to što, kako tvrde forumaši, "zaboravila odjenuti hlače", refleksija krize koja trese tamošnju zemlju ili samo modni izričaj ove mlade djevojke koja je svojom pjesmom oduševila na Eurosongu.Dok je Rambo Amadeus na svojoj sceni imao "monetarni breakdance", austrijski predstavnici imali su repere Trackshittaz koji su imali plesačice na šipkama u sklopu svoje koreografije.


Na ovom Eurosongu po drugi puta kao predstavnici Velike Britanije nastupili su braća blizanci pod imenom Jedward koji su odjeveni u limene oklope imali pomalo bizaran, ali simpatičan nastup, a glase i za jedne od favorita  ovog Eurosonga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara