Prve vijesti nakon tri tjedna tajnosti: Članica Pussy Riota prebačena u sibirsku koloniju

Prve vijesti nakon tri tjedna tajnosti: Članica Pussy Riota prebačena u sibirsku koloniju

Screenshot: YouTube

RUSKE vlasti napokon su progovorile o Nadeždi Tolokonikovoj, članici punk benda Pussy Riot, o kojoj se tri tjedna nije znalo ništa.

Nakon što se njen muž požalio medijima da ne zna ništa o smještaju svoje supruge u zatvoru u Mordoviji, stiglo je priopćenje u kojem se navodi da će Tolokonikova biti preseljena u zatvor u sibirskoj regiji Krasnojarsk jer se požalila na to kako se prema njoj odnose u Mordoviji, piše Independent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ona je u pismu bila napisala da se prema zatvorenicima tamo odnose kao prema roblju; tjeraju ih da rade i po 17 sati dnevno, a ponekad im dozvole svega četiri sata sna. Također, ne dozvoljavaju im uriniranje te trpe verbalno zlostavljanje i maltretiranje, a ukoliko prekrše neko od strogih i nehumanih pravila uslijede ponižavajuće kazne.

"Žele je odcijepiti od vanjskog svijeta", rekao je prije dva tjedna za Rolling Stone Nadeždin muž Pjotr Verzilov. Prema ruskom zakonu, vlasti obitelj zatvorenika moraju obavijestiti o preseljenju u roku od deset dana nakon što se premještaj obavi.

Podsjetimo, Tolokonikova i Marija Aljokina, također članica Pussy Riota, osuđene su za "huliganizam potaknut religijskom mržnjom" te će u zatvoru ostati barem do idućeg ožujka.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara