Seks u brojkama: Koliko obično traje, koliko bi trebao trajati, a koliko bismo mi željeli da traje

Foto: Shutterstock

SVI SMO mi iznimno znatiželjni kad su u pitanju tuđe spavaće sobe, najčešće upravo stoga što se volimo uspoređivati, a često imamo osjećaj da naši sugovornici "napuhuju" svoje priče, vođeni filmovima za odrasle ili pak romantičnim komedijama, već ovisno o vlastitim afinitetima.

Iz tog razloga časopis Glamour proveo je veliku anketu na 1000 ispitanica koje su trebale odgovoriti koliko prosječno u njihovim slučajevima traje seks, a koliko predigra. Zbog onoga što su saznali vjerojatno će vam laknuti, ali uspoređujući to s navodnim potrebama koje zagovaraju stručnjaci, brojke i nisu tako super.

Naime, najveći dio sudionica ankete priznalo je da predigra u njihovu slučaju traje između pet i devet minuta (33 posto), dok je seks ipak nešto duži za najveći postotak: 10 do 14 minuta (28 posto).

Ukupni rezultati izgledaju ovako:

Manje od 5 minuta:

Predigra: 23 posto

Seks: 8 posto

5 do 9 minuta:

Predigra: 33 posto

Seks: 25 posto

10 do 14 minuta:


Predigra: 24 posto

Seks: 28 posto

15 do 19 minuta:

Predigra: 12 posto

Seks: 17 posto

20 minuta ili više:


Predigra: 8 posto

Seks: 22 posto

A sad onaj ne tako ohrabrujuć dio: u istraživanju provedenom 2012. godine rezultati su pokazali da bi "idealan dan" svakog čovjeka trebao uključivati 106 minuta seksa (i 36 minuta rada!) što bi, otkriveno je, najviše pogodovalo našoj dugovječnosti jer bismo jednostavno - bili sretniji. Ako želite pogledati kako bi trebao izgledati raspored vašeg "idealnog dana", to možete učiniti ovdje.

S treće pak strane, nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da ispitanici smatraju da je idealno trajanje seksa 23 minute (to je čak prilično u skladu s onim prvim istraživanjem) te da bi se to trebalo dogoditi subotom prije 23 sata.

Isto je istraživanje, provedeno na 2000 ispitanika, pokazalo da najviše ljudi preferira seks vikendom, a više od polovice izjasnilo se da bi im bilo dovoljno da se seksaju jednom tjedno. Čak 65 posto ispitanika idealnim vremenom za seks smatra između 22 i 23 sata, dok se samo šest posto izjasnilo kao "jutarnji tipovi", odnosno oni koji se u seksualne odnose vole upuštati između 7 i 8 sati ujutro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara