Sin Jackieja Chana osuđen na šest mjeseci zatvora

Sin Jackieja Chana osuđen na šest mjeseci zatvora

Foto: Guliver Image/Getty Images

SIN GLUMCA Jackieja Chana dospio je u petak u zatvor, po odluci suda u Pekingu zbog zloporabe droge.

Sud okruga Dongcheng kaznio je Jayceeja Chana (32) na šest mjeseci zatvora i novčani iznos od 321 dolara zbog pružanja utočišta narkomanima, prema objavi na sudskoj internetskoj stranici. Maksimalna kazna za tu kriminalnu radnju iznosi tri godine.

Chan je priznao krivicu na sudu, javila je kineska državna televizija.

Podsjetimo, glumac Jaycee Chan (31) i tajvanska glumačka zvijezda Kai Ko (23) uhićeni su u kolovozu. Njih su dvojica konzumirali marihuanu, a u Chanovom domu pronađeno je više od 100 grama kanabisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićenjem sina jedne od najpoznatijih zvijezda u zemlji, kineske vlasti šalju jasnu poruku da se konzumiranje ilegalnih supstanci neće tolerirati, pisao je tad BBC. Vladin savjetnik za pitanja u vezi s drogama kazao je da su kineski celebrityji trenutno na udaru zbog "golemog utjecaja" koji njihovo ponašanje ima na "velik broj fanova".

Jaycee Chan, čijeg je oca Jackieja 2009. kineska policija proglasila Ambasadorom kontrole narkotika, završio je u pritvoru, pod optužbom "osiguravanja prostora drugima za zlouporabu droga", a otamo je izašao nakon dva tjedna.

Suđenju je prisustvovalo oko 100 osoba uključujući rodbinu, lokalne novinare i javnost, a Jackie Chan (60) već je ranije kazao da ni on ni njegova supruga neće prisustvovati suđenju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara