Skroman život kolumbijskog bračnog para: Već 22 godine sa svojim psom žive u kanalizaciji

Foto: AFP

BIVŠI heroinski ovisnik sa svojom suprugom i psom već 22 godine živi životom koji je mnogim ljudima  prilično nezamisliv. Naime, 62-godišnji Miguel Restrepo, njegova supruga Maria Garcia i njihov pas Blackie žive u kanalizaciji pretvorenoj u sobicu veličine šest kvadratnih metara i visine 1,4 metra u kolumbijskom gradu Medellinu.

Prostor su tijekom godina učinili prikladnim za stanovanje pa tako unutra imaju malu kuhinju, televizor, ventilator, jednu stolicu i krevet. Iako je mnogima ovakav način života prilično nezamisliv, Miguel i supruga nemaju nikakvih problema sa životom u nekoliko kvadrata i bez krova nad glavnom, prenosi Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo bolje od predsjednika i njegove žene. Jedini problem imamo kad pada kiša koja se slijeva. Ali, bez obzira na sve, sretni smo i mirni što imamo svoju slobodu", kaže Miguel. No, njihova sloboda mogla bi uskoro biti prekinuta, jer bi, s obzirom da su službeno beskućnici, mogli biti deložirani iz prostora čiji je vlasnik grad Medellin. Inače, grad Medellin je bio sjedište kolumbijskog narko kartela 70-ih i 80-ih godina prije nego što je kolumbijska policija u suradnji s paravojnim grupama i podrškom SAD-a pogubila ili uhapsila sve članove. Međutim, ostaci tog perioda još uvijek su vidljivi jer se svakog tjedna u ovom gradu dešavaju mnoga ubojstva.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara