Slovenska glumica Vedranu Rudan optužila za "balkanski način poslovanja": Ja sam umjetnica, ne izdajem fakture

Screenshot: YouTube

SLOVENSKA glumica i nova zastupnica u parlamentu Violeta Tomič pristala je Vedrani Rudan isplatiti 1.600 eura autorskih prava za monodramu "Kurbe", rađenu prema tekstu hrvatske novinarke i spisateljice, ali još je uvijek upitno hoće li ga Rudan dobiti budući da slovenska glumica i dalje inzistira na ispostavi fakture.

Slovenska glumica, koja je izabrana u novi parlament na nedavnim izborima kao zastupnica Udružene liste (ZL), pristala je Vedrani Rudan isplatiti novac nakon žestoke međusobne polemike u kojoj je hrvatsku spisateljicu najprije optužila za "balkanski" način poslovanja.

"Žao mi je zbog šuma u komunikaciji do kojega je došlo između mene i Vedrane. Spremna sam joj platiti 1.600 eura, ali očekujem da će mi za to ispostaviti odgovarajući račun", rekla je Tomič u razgovoru za Slovensku televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomič je prema tekstu Rudanove priredila predstavu "Kurbe" koja je u Ljubljani prije dvije sezone bila pravi hit s mnogo gledatelja, ali joj do danas nije platila naknadu za autorska prava jer je tražila da autorica teksta s njenom agencijom potpiše sporazum i ispostavi fakturu.

Nakon što je Vedrana Rudan u svom blogu ironično primijetila kako će honorar iz Slovenije očito dobiti samo uz intervenciju NATO-a, Tomič joj je najprije odgovorila da je sama kriva za neisplatu jer prakticira "balkanski" način poslovanja kako u Sloveniji ne bi morala platiti porez i agencijsku proviziju.

No, i nakon što ju je Tomičeva elektronskom porukom obavijestila da joj je spremna platiti dug uz ispostavu računa, Rudan inzistira na isplati bez prethodnih uvjeta.

"Ja sam umjetnica i ne izdajem fakture. Knjige su mi objavljene po cijelom svijetu, a nikad nisam morala izdati račun, uvijek je bilo dovoljno da potpišemo ugovor", rekla je Rudan za Slovensku televiziju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara