Slučajni susret fotografa i beskućnika zauvijek je promijenio živote obojici

Foto: Facebook

KRAJEM prošle godine, šetajući New Yorkom, fotograf Benjamin Lowy zaustavio se kako bi popričao s beskućnikom koji je držao, kako on kaže, posebno zanimljiv karton na kojem je pisalo: "Dajte nesebično i vratit će vam se bezgranično".

Međutim, Lowy je tijekom razgovora doznao da on i beskućnik imaju mnogo toga zajedničkog.

Naime, beskućnik Scott Sutton nekada je radio kao fotoreporter za Archive Photos koji je završio u vlasništvu Getty Imagesa za koji Lowy radi. No, to nije sve, obojica su pohađali isti fakultet.

Životne pobjednike i gubitnike često razdvajaju samo prilika i nedostatak iste

Razgovarali su oko pola sata, a Lowy ga je odlučio fotografirati. Za njega je to isprva bila još samo jedna od fotografija koje inače objavljuje na svom Facebook profilu. No, bio je u krivu jer čim je fotografiju objavio, skupio je preko 1200 lajkova i nevjerojatnu podršku svih onih koji su odlučili pomoći nesretnom bivšem fotoreporteru. Naravno, u prvom redu pomoć su ponudili fotografi koji suosjećaju sa Suttonom.

"Moja prva misao bila je da bih ovo mogao biti ja. U svakom trenutku", napisao je jedan od komentatora dok je drugi dodao: "Životne pobjednike i gubitnike često razdvajaju samo prilika i nedostatak iste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao fotografi, neprestano se borimo u ovoj ekonomskoj situaciji. Mnogi ljudi u mojoj branši bore se kako bi spojili kraj s krajem. Ovo su neki doživjeli kao vizualni podsjetnik na ono što se svima nama može dogoditi", govori Lowy za HuffPost.

Sutton je Lowyju ispričao kako je i sam bio fotoreporter tijekom sukoba na Balkanu, a do života na ulici doveo ga je, kako kaže, "nesretni niz nepodnošljivih gubitaka".

Nakon što je izgubio sve članove obitelji, slomljeni Sutton ubrzo je doživio još jedan težak udarac. Naime, od srčanog udara preminula je njegova 13 godina mlađa supruga, a nakon toga, sve je pošlo nizbrdo.

Susret koji im je promijenio živote

Ovaj susret obojici je promijenio život. Lowy je ostao u kontaktu sa Suttonom, a on i njegova supruga trude mu se pomoći što je više moguće. Često se viđaju i druže, a Lowy mu često poklanja odjeću i pomaže mu oko smještaja.

No, to nije sve. Nakon što se fotografija proširila društvenim mrežama, Sutton je stupio u kontakt i sa sestrom Roxanne koju nije vidio otkad su bili tinejdžeri. Roxanne Sutton i Lowy zajedno su pokrenuli akciju prikupljanje sredstava za pomoć Scottu, a dosad su skupili preko 15 tisuća dolara što će mu, kada prikupe dovoljno, pomoći da osigura stalan smještaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara