Sretna vijest za fanove Harry Pottera: J. K. Rowling i Warner Bros. dogovorili snimanje novog serijala

Foto: Guliver Image/Getty Images

AMERIČKI filmski studio Warner Bros. zajedno će s jednom od najpopularnijih autorica današnjice, J. K. Rowling, snimati novi serijal filmova inspiriran priručnikom za "Harry Pottera".

"Čudesna bića i gdje ih pronaći" Rowling je napisala 2001. godine, a 80 posto novca koje je zarađeno tom knjigom donirano je siromašnoj djeci i siročadi diljem svijeta. Rowling će sada napisati i scenarij za ekranizaciju tog svog djela, ali je jasno naglasila kako se ne radi na nastavku popularne sage o čarobnjaku Harryju Potteru, piše Variety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakoni i običaji skrivenog društva čarobnica i čarobnjaka bit će poznati svima koji su čitali knjige ili gledali filmove o Harry Potteru", rekla je spisateljica. "Ali priča će se odvijati u New Yorku, 70 godina prije početka Harryjevih dogodovština".

"Sve je počelo kad su mi iz Warner Bros.-a predložili ekranizaciju "Čudesnih bića". Činilo mi se kao zabavna ideja, ali nisam mogla zamisliti da netko drugi piše scenarij o mojim likovima stoga sam se sama uhvatila tog posla. Fanovi Harry Pottera znaju koliko sam privržena svojim likovima", rekla je J. K. Rowland.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara