Sretni su iako u njihovom braku nema seksa: Ova priča promijenit će vaš pogled na ljubav

Foto: Facebook

IAN I Paula McFayden u braku su deset godina.

Njihovim svakodnevnim odlaskom u krevet vlada Ianova averzija prema intimnosti. Zbog toga će Paula uvijek spava na jednoj strani kreveta, a on na drugoj. Nema diranja, maženja, nema seksa. Ian se umota u pokrivač, a ako ga Paula poželi dotaknuti, on ustukne kao da je u pitanju udarac, a ne nježni dodir supruge.

Uzrok njegovih psiholoških problema je stravičan. Od svoje šeste do 14 godine Ian je bio seksualno zlostavljan. Pohađao je školu Caldicott u Berkshireu, jednu od najelitnijih privatnih škola u Velikoj Britaniji. U to vrijeme krug pedofila pod vodstvom ravnatelja Rolanda Petera Wrighta vrebao je dječake. Ianov glavni zlostavljač bio je George Hill, zamjenik ravnatelja, ali još trojica učitelja godinama su ga silovala i prisiljavala na razne seksualne radnje. Wright je ove godine osuđen na zatvor zbog zlostavljanja, a Hill je u međuvremenu počinio samoubojstvo.

Seksualno zlostavljanje ostavilo je teške posljedice na Iana. Na seks gleda kao na nešto odvratno, nešto što je znak nasilja, a ne ljubavi. On i Paula odlučili su iskreno progovoriti o svom životu za Daily Mail kako bi pomogli drugim ljudima u istoj situaciji.Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prvih šest godina našeg braka nije spavao pored mene u krevetu jer ima strašne asocijacije na krevet. Umjesto toga spavao je na kauču. Na prste jedne ruke mogu nabrojiti koliko smo puta vodili ljubav. To se obično dogodilo kada je Ian bio pijan, ali uvijek je bio distanciran, udaljen. To nije bilo zadovoljstvo za nas", priča Paula i dodaje u posljednje vrijeme primjećuje da Ian postaje nježan kada su u javnosti.

"Ponekad dobijem mali stisak, ponekad i poljubac. Znala sam se zapitati u čemu je stvar, a onda sam shvatila. On se osjeća sigurno kad je u javnosti. Reći će mi koliko me obožava, ali čim uđemo u auto sve to prestaje", kaže Paula.

Svog supruga gleda s iskrenom nježnosti. Bez obzira na nedostatak fizičke bliskosti Paula voli Iana. On je uzoran otac njezinom 23-godišnjem sinu Krisu kojeg je dobila u prethodnoj vezi. Oni su u svakom pogledu, osim u jednom, dvije polovice savršene cjeline.

"Ljudi gledaju našu vezu i zavidni su. Ian je nevjerojatno poseban za mene. Bez obzira na to što kod nas nema seksa, nikada ga ne bih ostavila. On je snalažljiv, velikodušan, povjerljiv, odlučan i stalno se zajedno smijemo. On je drugačiji od svih muškaraca s kojima sam bila. Uz njega se osjećam zaštićeno i cijenjeno. On podiže moje samopouzdanje. Često mislim kako imamo savršen brak, ako se izuzme seks. Nikada mi nije palo na pamet a imam aferu jer previše volim Iana. Shvaćam da nije njegova krivnja što se ovako osjeća", priča Paula.

Ian žali zbog toga što svojoj ženi ne može pružiti bliskost koju zaslužuje: "Ono što me najviše boli jest to što zbog zlostavljanja ne mogu biti intiman sa svojom ženom. Oduvijek sam fizičku bliskost izjednačavao sa zlostavljanjem. Supruga me traži da ju primim, zagrlim, a za mene je to borba i to me boli jednako kao i nju".

Sve to nadoknađuje svojom ljubavlju. "Paula je žena koja vidi samo dobro u ljudima. Trebalo mi je 38 godina da ju nađem i ostatak mog života sada je potpuno nebitan. Osjećam se blagoslovljeno", kaže Ian.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara