Što će New York učiniti s beskućnicima u vrijeme snježne oluje?

Što će New York učiniti s beskućnicima u vrijeme snježne oluje?

Screenshot: YouTube

SAD očekuje najveću snježnu mećavu koja bi ponajviše mogla pogoditi takozvanu "Veliku Jabuku".

Gradonačelnik Bill De Blasio već je svoje sugrađane upozorio kako bi oluja mogla zahvatiti preko 58 milijuna ljudi; od New Jerseya do Mainea.

No, postavlja se pitanje, što je s onim najugroženijima koji se neće moći zavući pod toplu dekicu i cijelu havariju promatrati, pijuckati čaj, kavu ili toplu čokoladu iz udobnosti vlastitog kreveta?

"Ja nisam običan beskućnik", kaže Leo Grand koji vrijeme provodi uglavnom u Chelseaju, predgrađu ovog velegrada, a toplinu traži unutar jednog od muških javnih WC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivost oko Lea jest što se radi o - programeru. Zarađivao je putem mobilne aplikacije, "Trees for Cars", no i dalje je beskućnik jer želi skupiti dovoljno novca za, kako kaže, luksuzniji smještaj.

Leo će, baš kao i ostali beskućnici grada New Yorka za vrijeme snježne oluje ostati u Chelseaju, pokušati se zadržati na toplom mjestu unutar lokalnog sportskog centra, a naš protagonist će u međuvremenu posjetiti i teretanu.

Grand tvrdi kako ne voli ići u skloništa zbog kriminalnih radnji koje se tamo zbivaju, kao i zbog prevelikih gužvi koje su posebno izražene u vrijeme nevremena.

New York radi na novom programu subvencija za beskućnike, žrtve obiteljskog nasilja, osobe starije dobi i ostale. No, za to vrijeme, beskućnici New Yorka moraju se snaći kako znaju i umiju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara