Tajna Coste Concordie: U utrobi potopljenog kruzera skriveni milijuni dolara

Foto: Guliver image/Getty images

NAKON što je uspravljen, kruzer Costa Concordia bit će pretražen uz prisutnost državnog tužitelja ili njegova predstavnika, donosi Corriere del Mezzogiorno.

Naime, stručnjaci su procijenili kako je na brodu pohranjeno čak deset milijuna dolara u novcu i nakitu zbog čega planiraju otvoriti 1.500 sefova u utrobi Coste Concordie. Projekt rezanja kruzera na određeno će vrijeme zaposliti više stotina ljudi kojima posao ipak neće biti toliko lagan jer je potopljeni brod sastavljen od različitih materijala, a osim toga sadrži i toksične tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se, međutim, pitaju u kakvom su stanju novci i ostale dragocjenosti s obzirom da su se dvadeset mjeseci nalazili ispod morske površine. U svakom slučaju, sve dragocjenosti bit će vraćene njihovim vlasnicima.

Golemi kruzer nasukao se u siječnju 2012. nakon što je udario u hrid i prevrnuo se. Istraga je pokazala da je kapetan Francesco Schettino brod previše približio otoku Gigliju u neuspjelom manevru. Optužen je za ubojstvo iz nehaja, izazivanje brodoloma i napuštanje broda na kojem je bilo oko 4.000 putnika i članova posade zbog čega mu prijeti 20 godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara