Teoretičari zavjera nikad ne spavaju: Kako su se Obama, tajna društva i Batman našli na popisu krivaca za masakr u Newtownu

Foto: Twitter/Facebook/SGT Report

TEORETIČARI zavjere nikad ne spavaju, a to je pokazala i tragedija u Newtonu koja ih je ponovno natjerala da i oko ovog slučaja stvore cijeli niz suludih teorija kojima pokušavaju objasniti zašto se sve dogodilo.

Već sada društvenim mrežama kolaju "provjerene informacije" o tome da je otac pomahnitalog Adama Lanze bio ključni svjedok u kongresnom saslušanju vezanom za bankarski skandal ili da je posljednji film o Batmanu predvidio pucnjavu. Naravno, ni jedna od ovih teorija nema temelje u stvarnosti, ali internet ih je pun. Kao što to i obično biva, mnogi ih već prihvaćaju zdravo za gotovo zbog sitnih podudarnosti u kojima prepoznaju "uzorak", a ovo su trenutno najpopularnije:

Očevi Adama Lanze i Jamesa Holmesa trebali su svjedočiti na suđenju vezanom za aferu Libor


Teško je detektirati tko je pokrenuo ovu teoriju, ali zajedničkim ih snagama promiče The Examiner i United Slaves of Amerika čiji se čitatelji u potpunosti slažu s neprovjerenim informacijama. Naravno, saslušanje svjedoka nikada nije zakazano, a navodna lista svjedoka na kojoj bi se imena njihovih očeva našla jednostavno ne postoje.Obama je orkestrirao pucnjave u Newtownu i Aurori?

Neki pak tvrde da povezanost s aferom Libor ne drži vodu, ali: "Nije li savršeno da se samo nekoliko mjeseci nakon pucnjave u Aurori dogodila još jedna pucnjava u gradiću koji je proglašen jednim od najsigurnijih u Americi. I to prije Božića. I onda se Obama pojavi i upetlja prste u cijelu priču".Naravno, od 2005. u Americi se svakih nekoliko mjeseci događa jedna pucnjava, a ovo je jedina koja se dogodila prije Božića i uključuje malu djecu. "Očito je, Obama je kriv", u šali dodaju autori s Gawkera koji su ove teorije skupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "The Dark Knight Rises" predvidio je pucnjavu u Aurori i Sandy Hooku, ali i uragan Sandy

Na društvenim mrežama i brojnim blogovima pojavila se karta Gotham Cityja uz napomenu: "Ovo je službena karta iz filma The Dark Knight Rises"... Ovo sam uspio zaključiti dosad... Piramida s okom... Putanja uragana Sandy... Sandy Hook... A sva mjesta zajedno čine pentagram". Dodaje se i da u jednom trenutku možemo vidjeti Sandy Hook na karti, a riječi koje se u tom trenutku izgovaraju su: "Nema slučajnosti".Naravno, cijela priča nema smisla niti drži vodu jer nitko ne izgovara "nema slučajnosti" kada se Sandy Hook pojavljuje u filmu.Tajno društvo koristilo je "Igre gladi" kako bi natjeralo Adama Lanzu na masakr

"SGT Report navodi 'slučajnost' koja će vas natjerati na razmišljanje o tome je li masakr u Newtownu orkestriran od strane tajnih društava koja su poznata po ovakvom načinu djelovanja. U filmu 'Igre gladi' pojavljuje se ovaj model programiranja, ritualno žrtvovanje dvadeset i troje djece. Dvanaest oblasti, po dvoje djece iz svake od njih; bore se u parovima dok ne preostane samo jedan. Umire ih dvadeset i troje. U Newtonu je Adam Lanza ubio 20. Autorica knjige 'Igre gladi', Suzanne Collins, navedena je kao jedna od poznatih ljudi koji dolaze iz Newtowna. Dalje sami zaključite. Nisam sklon ovako nategnutim teorijama, ali ovo je preočito da bi previdjeli", stoji u objavi jednog "teoretičara".Teško je povjerovati da se netko uopće bavi ovakvim budalaštinama, ali krivca za ovakva "nevjerojatna otkrića" možete pronaći na stranici SGT Report. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara