Teška kao četverogodišnjak: Najdeblja mačka na svijetu na dijeti čeka posvojenje

Teška kao četverogodišnjak: Najdeblja mačka na svijetu na dijeti čeka posvojenje

Screenshot: Telegraph

SPONGE BOB, kojem je devet godina, težak je otprilike kao četverogodišnje dijete.

Predano osoblje Animal Havena iz New Yorka osmislilo je posebne vježbe za Sponga Boba kako bi ga potakli na kretanje što mu je pomoglo da izgubi čak kilogram i pol od početne težine s kojom je došao kod njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je mačka trenutno sa svojih 14 kilograma vjerojatno najteža mačka na svijetu, nakon što je Meow iz Santa Fea sa svojih 18 kilograma uginula od zatajenja pluća prošlog mjeseca, prenosi Telegraph.

Kendra Mara iz Animal Havena ispričala je: "Sponge Bob je k nama došao nakon što je njegov vlasnik otišao u starački dom. Kad smo otvorili košaru bili smo u šoku. To je definitivno bila najveća mačka koju smo ikad vidjeli. Ne znam kako je uspio doseći takvu kilažu. Pretpostavljamo da mu je vlasnik ostavljao neograničene količine hrane na raspolaganje pa je jeo kad god bi poželio. Prilično je abnormalno da se mačka koja nema nikakav poremećaj ovako udeblja, ali napravili smo sve pretrage i čini se da se ipak udebljao samo od hrane".

Bob obitava u posebnom velikom kavezu i na posebnom je režimu prehrane - jede nemasnu piletinu, ribu i povrće, a trenutni skrbnici nadaju se da će u narednim mjesecima nastaviti gubiti oko jedan kilogram mjesečno i poručuju da je već sad spreman na posvojenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara