Tijekom praznika na pamet mu je pala blesava ideja, a danas se radi o ozbiljnom biznisu

Tijekom praznika na pamet mu je pala blesava ideja, a danas se radi o ozbiljnom biznisu

Foto: Press

AKO JOŠ uvijek niste čuli za Rapchat, vjerojatno ne spadate u skupinu tinejdžera i studenata koji su oduševljeni aplikacijom Setha Millera.

Naime, radi se aplikaciji koja vam omogućuje da snimite vlastite freestyleove i podijelite ih s prijateljima.

Seth Miller, izvršni direktor i jedan od suosnivača Rapchata, tijekom odmora zaključio je da su društvene mreže savršen teren za freestyleove, a nakon što je svoju ideju predstavio na Startup Weekendu u Ohiju, osvojio je prvo mjesto i nagradu u iznosu od 1000 dolara.

On i njegov prijatelj Brandon Logan novac su dali Caseyju Cappsu da stvori aplikaciju koja je do kraja 2014. postala prilično velik hit, a samo 2015. skinuta je preko 430 tisuća puta.

Miller, koji je u međuvremenu završio faks i zaposlio se, dao je otkaz i posvetio se Rapchatu.

Njihova je tvrtka od tri zaposlenika ubrzo narasla pa su zaposlili još devetero ljudi. U lipnju bi trebali krenuti u pregovore s investitorima, a očekuju da bi mogli skupiti dva milijuna dolara.

Dosad je pomoću aplikacije snimljeno gotovo pet milijuna rapova, a Miller tvrdi da je najveći broj objava vezan za srednjoškolke koje u svojim freestyleovima tračaju dečke.

Iako je isprva mislio da je ideja blesava, ubrzo je doznao da se radi o nečem što ima ozbiljan potencijal: "Postoje tisuće aplikacija pomoću kojih komunicirate s prijateljima, neovisno o tome radilo se o tekstualnim porukama, fotografijama ili videu. Međutim, ni jedna od njih ne omogućuje vam da to radite freestylom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara