Treći u svijetu: Massimo priredio jedinstveno koncertno iskustvo na 4000 metara

Foto: Marko Delbello Ocepek

POGLEDATI koncert na 4000 metara visine onima dubljeg džepa možda i ne predstavlja nešto spektakularno, ali dijelu hrvatskih i slovenskih novinara, celebova i sponzora koji su imali čast prisustvovati koncertu jednog od ponajboljih hrvatskih vokalista, to je bilo uistinu jedinstveno iskustvo.

Naime, Massimo i slovenska pop zvijezda Alya udružili su snage i priredili nešto što na ovim prostorima još nismo imali prilike vidjeti, a organizatori tvrde da je prava rijetkost i na svjetskoj razini.

No, organizirati koncert ovog tipa pokazalo se kao "logistička noćna mora", tvrdi Massimo.

"Ovo je definitivno bilo jedinstveno iskustvo. Počevši od logističke noćne more koja se oko ovog svega događala. Najprije je krenula ideja od Agencije Vrhunskih Idej iz Ljubljane da spoje Alyu i mene. Ovo je možda drugi ili treći put u svijetu da se nešto ovog tipa uopće dogodilo. Ideja je predložena jednoj kompaniji koju ne želim imenovati, ali oni u tome nisu prepoznali ništa specijalno. Na svu sreću, Croatia Airlines je osjetila marketinški potencijal, ali onda su uslijedili novi problemi", započinje Massimo.

"Pojavio se problem struje. Naime, avion radi na 20 volti, a instrumenti rade na 220. Dakle, mi nismo mogli donijeti naše klavijature nego smo svirali putem MIDI signala, na igrački koja je spojena na iPad. Sve je djelovalo kao igra, ali tako smo to i shvatili", govori Massimo za Index i nastavlja: "Ozbiljan koncert gore ni ne možete raditi, ali svi smo bili super raspoloženi i to je bit".

Nakon gotovo dva sata dugog leta tijekom kojeg su Alya i Massimo izveli neke od svojih najvećih hitova, tulum se preselio na Pleso gdje je, u jednom od hangara, organizirano i kratko druženje s izvođačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovaj neuobičajeni događaj nije prva suradnja Massima i ljubljanske agencije.

"Jednom sam za njih nastupao na jednom eventu u toplicama koji se održao pored bazena iz kojeg je izlazila para. Bilo je to vrlo zahtjevno za instrumente, bilo je vruće, čudno, ali ljudima je bilo fenomenalno jer atmosfera je bila vrlo pomaknuta", govori Massimo za Index i dodaje da je i ovog puta bilo otegotnih okolnosti koje su otežale nastup.

"Morali smo s kapetanom dogovoriti koja je idealna visina da, što je više moguće, izbjegnemo turbulenciju, a na 4000 metara turbulencija je bila najmanja. Uz sve to postoji i problem vokalne izvedbe na tim visinama", govori Massimo.

Iako još nije sigurno hoće li se snimka ovog nastupa koristiti i u daljnjoj promociji, Massimo je najavio koncert u Rijeci (18. svibnja), gostovanje na koncertu Dominica Millera (Stingov gitarist) u Ljubljani, nove projekte o kojima još ne smije govoriti i najvažnije - novi album.

"Svi misle da je teško napraviti bolji album od prethodnog. Ja ne dijelim njihovo mišljenje. Imamo stvarno dobre pjesme, a bit će tu još i neka gostovanja o kojima još ne bih govorio", zaključuje Massimo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara