Trogodišnjakinja preživjela nemoguće: Mala "Tarzanica" provela 11 dana u divljini

Screenshot: YouTube

KARINA CHIKITOVA spašena je nakon 11 dana koje je provela u sibirskoj pustoši u Jakutskoj, prepunoj divljih životinja i na temperaturama koje se i u ljetnim noćima spuštaju ispod nule.

Djevojčici je društvo pravio njen pas, a pretpostavlja se da su se međusobno grijali tijekom hladnih noći. "Ako je grlila svog psića, to joj je pomoglo da se zagrije tijekom noći i preživi", objasnio je Afanasiy Nikolayev, predstavnik službe spašavanja za Siberian Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Roditeljima je trebalo neko vrijeme da shvate kako se Karina izgubila. Otac, koji je krenuo na put u rodno selo, nije imao pojma da je djevojčica krenula za njim. U isto vrijeme, ostatak obitelji bio je uvjeren da je djevojčica s ocem. 11 dana Karina se skrivala u travi i hranila  divljim bobicama.

Pronašli su je samo u potkošulji i čarapama, izgrebanu i punu uboda insekata, a spasio ju je upravo njen ljubimac. "Karinin psić nam je pomogao da je nađemo. Kad se prije dva dana vratio kući, njena obitelj je izgubila nadu, misleći da to znači da Karina nema šansi za preživljavanje. Ali, psić nas je onda odveo do Karine i spasili smo je", kazali su spasioci za NTW news.

Republika Jakutska, koja zauzima prostor istočnog Sibira, poznata je po svojim divljim visoravnima i planinama te bogatom životinjskom svijetu. Kako je djevojčica izbjegla sve moguće opasnosti, ostaje misterij.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara