Uz vještice spalili i političarke: "Nadrapale" Kosor, Škare Ožbolt i Holy

Foto: Fasnik.com

POVRATAK u Srednji vijek bio je dobra inspiracija samoborskim mjesnim odborima, koji su i ove nedjelje oduševili i nasmijali na tisuće posjetitelja uz glavnu pozornicu.

Matija Gubec okrunjen je krunom od trnja, na lomači su gorjele vještice ali i političarke, od Angele, preko Vesne i Jadranke, do Mirele. Guba-ševci su uz Rajku Kuplerajku i njene vruće "čuče" pokušali oživjeti gospodarstvo, a vitezovi su obranili narod od Crvenog zmaja. Neki su svoje srednjovjekovno porijeklo potražili u Zemlji kiltova, bilo je i Sulejmana s kompletnim haremom i pokretnom Aja Sofijom, a sa zaključkom da ni dva Nikole Tesle ne bi unijeli dovoljno svjetla u mračno doba koje nas je zadesilo, složila se oduševljena publika.

Fašnički ugođaj cijele je nedjelje vladao u Samoboru. Osim središnjeg trga, dupkom puna bila je i šator-kupola gdje je na Halternativnom fašniku nastupio rock band Full Movie, slušala se i elektronska glazba, a do ranih jutarnjih sati ludovalo se i u fašničkom šatoru i prepunim samoborskim lokalima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara