"X Factor": U gotovo četiri sata "najuzbudljivije emisije dosad" dogodile se i "tri minute magije"

"X Factor": U gotovo četiri sata "najuzbudljivije emisije dosad" dogodile se i "tri minute magije"

Foto: Press

VEČERAŠNJOM je emisijom "X Factor Adria" ušao u svoju "najuzbudljiviju fazu", kako je najavljeno iz produkcije. Ovo je, naime, prva emisija uživo u kojoj nastupa 12 finalista izabranih u prethodnoj emisiji pod nazivom "Judge house", odnosno "Kuća sudaca". Također, u ovoj emisiji gledatelji glasanjem odlučuju o tome tko ide dalje, a odlučuju i o tome tko se vraća u emisiju; favoriti finalista su Tarik i Adnan.  

12 finalista izabrano je po troje u kategorijama "Mladići", "Djevojke", "Stariji od 27 godina" i "Bendovi". Odabrani finalisti po prvi nastupili su uživo pred žirijem i pred publikom. Nakon što o njihovom nastupu svoje kažu suci i mentori, riječ dobiva publika, odnosno počinje glasanje sms porukama. Dvoje natjecatelja koji budu imali najmanje sms glasova publike, ponovo će se boriti u muzičkom dvoboju, a o tome tko prolazi dalje, odlučit će žiri. Ako njihovi glasovi budu izjednačeni, tada show napušta finalist koji ima manje sms glasova publike.

Večerašnji show otvorio je Amel Ćurić. "Njegov glas ne krije samo strast rokera nego i toplinu trubadura", rekao je Massimo i najavio Amela koji je izveo stvar "Lud i ponosan". "Imam jednog prijatelja, preporučit ću mu da obnovni bend samo zbog tebe... Bijelo dugme", rekao mu je Huljić nakon nastupa. "Ti vrlo renesansno pjevaš", rekao mu je Massimo. 

Sljedeće su nastupile Anđeline s pjesmom "Lights". "Vjerujem u vas i samo naprijed", rekla im je Aleksandra. "Izgledate kao svjetske zvijezde", dodao je Joksimović. "Ja ću biti iskren, izgledate stvarno fantastično, sve tri, ali neću izdvajati koje dvije su bile nesigurne večeras. Idete sigurno dalje jer ste otrovno lijepe, u to nema sumnje, ali obavezno proučite ovo što nije štimalo večeras", poručio im je Massimo.

U međuvremenu su gledatelji odlučili tko se vraća u emisiju, a prije objave imena, nakratko se iz backstagea javila i Nikolina Pišek, koja je došla kao voditeljsko pojačanje.

"Takmičar koji se vraća i koji nam se pridružuje...." započeo je Aleksandar, na što ga je Antonija ispravila: "Pridružuujuuu..."

"... su Adnan i Tarik", završio je Aleksandar rečenicu koja je trajala vječno, iako se više-manje znalo o kojima se imenima radi.

Ilija Mihailović nastupio je sljedeći s pjesmom "Ljuljaj me nježno".  "Ti si meni od početka odličan.... i to tvoje veselje, dobro se uklopilo u ovu pjesmu, sve mi se to jako dopalo", rekao mu je Huljić. "Znaš li koliko bolje izgledaš?", rekao mu je potom Joksimović, očito vezano za prijašnje komentare koje je dobacio Iliji vezano za njegovu težinu. "Ja ću samo reći ovo - zvijezda je rođena", komentirala je kratko Aleksandra, a Antonija ga je zatim otpratila riječima: "Ne jedemo više ugljikohidrate, ha?"

S pjesmom "Who wants to live forever", nastupio je zatim David Temelkov. "Ja imam jedan problem, a to je da ne volim kad ne mogu naći ni jednu manu", rekao mu je Huljić. "Davide, ti suvereno vladaš ovom scenom i ja znam da idemo u finale", rekla je Aleksandra.

Nakon Davida zapjevao je Nikola Marjanović. Predstavio se pjesmom "Zašto praviš slona od mene". "Ja ću reći samo da je bilo super", rekao mu je Joksimović. "Ovo ti je bio najbolji nastup od početka showa. Nekako si se vratio u svoj film", dodao je Huljić, a Aleksandra je zaključila da su ga malo omele plesačice: "Nikola, ti si konstantno dobar, ali večeras si malo ispao iz ritma, mislim da su ove djevojke krive za to". Nikola je potpuno složio s njom.

Zatim je nastupila Magdalena Bogdić. Izvela je stvar "Addicted to you". "Izgledaš mi ozbiljnije, starije, a sad... što će ti budućnost donijeti... vidjet ćemo"; bio je neodređen Huljić, dok joj je Joksimović rekao da je bila fantastična i kratko dodao: "Čestitam". 

S pjesmom "Stotinama godinama" nastupio je zatim Antonio Krištofić. "Uspio si pobijediti sebe. I pobjeći iz onog festivalskog miljea, ono Melodije Istre i Kvarnera i to... Ja sam jako zadovoljan tvojim napretkom", rekao mu je Huljić. "Nemam ništa protiv ovoga, ali očekivao sam neki drugi izbor, gdje će se pokazati ta tvoja emocija, to od čega se mi ježimo" dodao je Joksimović. "Poradi na svom kretanju, jako na tome poradi", bio je određeniji Massimo, dok je Aleksandra bila bez zamjerke: "Ja sam prezadovoljna. Pokazao si što znači biti pravi pjevač, to je onaj koji najbolje pjeva baš u najtežim uvjetima".

Nakon njega na binu se popela Jelena Đurić. Izvela je pjesmu "I put a spell on you". "Vrhunski otpjevano, držiš pažnju publike... Bravo", komentirala je Aleksandra, dok je Joksimović posve impresioniran rekao: "Ja mislim da se nakon ovoga nema što komentirati. Potpuno si me pomjerila". Ipak, komentirali su i ostali, ali u više-manje istom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je nastupila grupa Infinites, a predstavili su se pjesmom "Oprosti". "Vrlo simpatično i vrlo slatko", rekao je Joksimović. A potom je Huljić na dugo i naširoko objasnio kako se grupa bavi duhovnom glazbom i kako su upravo tako izveli ovu stvar i kako obasjavaju sve svojim obiteljskim zajedništvom. 

Nakon njih stigla je Nina Simić. Izvela je pjesmu "Ne tiče me se". Huljić je skrenuo pažnju na činjenicu da je Nina pravi borac i profesionalac jer nastupa s upaljenim grlom, i prije emisije je dobila injekciju. "Divno izgledaš, božanstveno", rekla je Aleksandra. Massimo je pak stvar promotrio s filozofskog stajališta rekavši da je možda ona sama možda najveći neprijatelj samoj sebi te da je možda baš zato, od prevelike želje, dobila upalu grla.

Nakon Nine, zapjevala je Iva Ćurić. Predstavila se s pjesmom "Diamonds". "Iva, ti imaš toliko specifičan stil pjevanja, prelijepa si, zračiš nevjerojatnom energijom... Znam, to ti svaki put kažem, ali tako je", komentirala je Ivin nastup Aleksandra. "Ovo je za mene bilo.... tri minuta magije", oduševljeno je ispalio Joksimović. "Svaku pjesmu uspiješ nekako adaptirati i svesti na svoj nivo, a taj je nivo vrlo visok", rekao je Huljić, a Massimo se nadovezao jasnim i kratkim komentarom: "Ovo je bio daleko najbolji nastup večeras.

Zadnji nastup pripao je grupi 9control. Izveli su stvar "Hipnotiziran". "Jako ste napredovali", rekao im je Joksimović. "Ja stalno slušam priče o tome kako je ovo Balkan i kako boy bend neće proći ovdje, ali, mislim da svi oni griješe", poručila im je Aleksandra, dok je Huljić rekao da bez sumnje imaju "jak personality".

I onda je počelo glasovanje.

I trajalo je. I trajalo. A dok je trajalo nastupio je "veliki favorit ovogodišnjeg Eurosonga", specijalni gost iz Švedske, Mons Selmerlev, koji je samo zbog "X Factora" došao u Beograd na samo jedan dan kako bi publici predstavio svoju pjesmu ''Heroes'' s kojom i nastupa Eurosongu.

I onda smo još jednom pogledali isječke svih večerašnjih nastupa. Za sve one koji su uspjeli izdržati do samog kraja konačno je uslijedilo ono što su svi (dugo) čekali - rezultati glasovanja. Ali prije toga je uslijedilo i još jedno iznenađenje - produkcija je odlučila vratiti tri kandidata, a žiri je odlučio da to budu Highway Trio, Bobi i Milan.

A onda su konačno objavljeni i rezultati glasovanja: u idućoj emisiji gledat ćemo Iliju, Amela, Ninu, 9control, Jelenu, Antonija, Ivu, Nikolu, Davida i Magdalenu.

Grupe Infinitas i Anđeline pjevat će "pjesme spasa" i tako se boriti za ostanak u emisiji. I taman kad su svi mislili da je kraj, oni su zapjevali. Grupa Infinitas izvela je pjesmu "Srce predajem ti", a Anđeline, sasvim prikladnu, "Smijem se, a plakao bih". Massimo je dao glas grupi Infinitas, Aleksandra i Joksimović Anđelinama. Uslijedilo je opraštanje s grupom Infinitas i konačan kraj gotovo četverosatne emisije. Uz suze.    

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara