Završen četvrti CMC festival: Majke briljirale, Ava Karabatić "ukrala" show

Završen četvrti CMC festival: Majke briljirale, Ava Karabatić "ukrala" show

Foto: Marko Šolić

PAO JE zastor na četvrto izdanje CMC festivala u Vodicama. Svi koji su u petak i subotu bili u Vodicama, sudjelovali su u pravom glazbenom spektaklu. Najveća imena domaće zabavne, pop i rock scene omogućila su svim prisutnima dvodnevni "praznik za uši" koji je kulminirao koncertom fantastičnog Gorana Bare i njegovih Majki. Zaista, Bare se pokazao kao pravi izbor za "zatvaranje" festivala. Zvuk Majki bio je standardno savršen, a sam Bare dobro raspoložen, a kada je takav onda je i cijela publika zadovoljna. Porinima ovjenčani album Teške boje ponovo je gurnuo Baru u prvi plan glazbene scene, a reakcija publike pokazala je da Barini hitovi s vremenom samo dobivaju na vrijednosti. "Odvedi me", "Krvarim od dosade" samo su neke od pjesama koje je uglavnom mlađa publika pjevala uglas s vinkovačkim rokerom. 

Sve je počelo u petak s revijalnom večeri CMC festivala

No, krenimo od početka. A s Dakle, kako nema nikakvih nagrada glazbenici su mogli opušteno publici predstaviti pjesme koje su pripremili. Magazin, Jole, Jasmin Stavros, Dražen Zečić, Ivana Kovač, Maja Šuput, Antonija Šola, Bojan Jambrošić, Colonia, Slavonia Band, klape Kampanel, Cambi (Split), Iskon, Cambi (Kaštel Kambelovac), Godimenti, Luky, Igor Cukrov, Riversice, Mladen Grdović, Minea, Max Hozić, Hari Rončević zaista su probrano društvo. Naravno nismo zaboravili niti Bepa Matešića i Davida Ricova koji su ove godine definitivno osvojili simpatije publike. Pogotovo kad su se pojavili u društvu Ave Karabatić koja je svojim nastupom pred kamerama po tko zna koji put "ukrala" show.

Nastupale i tri Ruskinje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Festival je ove godine prvi put dobio i predznak međunarodni, budući da su kao gošće nastupile tri Ruskinje Olga, Anastazija i Vilma iz grupe Orvi koje su nam u suradnji s izvrsnom ukrajinskom plesačicom Allom Kushnir otpjevale pjesmu "Dr. Love". Naknadno im je Želimir Babogredac, predsjednik uprave Croatia Recordsa, za izvedbu pjesme "Dr. Love" uručio i 'Nagradu za poseban glazbeni doprinos CMC festivalu'. Zatim je Antonija Šola iz ruku Alena Živadinović preuzela Glorijinu nagradu publike za pjesmu "Lagat ću", te tako naslijedila Jacquesa koji je lani publiku osvojio hitom "Stotinama godina".

Prvu večer koncertom je zaključio Mladen Grdović. Zadranin je publiku upoznao sa svojim novim albumom "Za tebe živim ja", ali i oduševio starim hitovima. Sve u svemu, bila je to prava fešta dalmatinske muzike kakvu su Vodičani zaslužili.

Subotnji program je započeo je fotograf Šime Strikoman snimanjem CMC - Milenijske fotografije pored Ruže vjetrova na vodičkoj rivi, nakon čega su pozornicu zapalili Žanamari i J'Animalsi, Teška Industrija, Dragonfly i Dado Topić i naravno, već spomenuti Bare i Majke.

Odličnu svirku i ludu zabavu publika je doživjela i na popularnom Makina stage gdje je u petak nastupio Flyer, a u subotu klapa Godimenti i njihovi brojni gosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara