Zbog selfieja u Auschwitzu dobila prijetnje smrću: Nije mi žao zbog fotografije

Zbog selfieja u Auschwitzu dobila prijetnje smrću: Nije mi žao zbog fotografije

Foto: Twitter/YouTube

BREANNA MITCHELL, tinejdžerica iz Alabame koja se nedavno našla u problemima zbog fotografije iz Auschwitza, vjerojatno nije bila svjesna da će njezin selfie izazvati ovakvu reakciju.

Podsjetimo, selfie iz Auschwitza koji je Breanna objavila izazvala je bijes mnogih korisnika koji su djevojku kritizirali zbog apsolutne neosjetljivosti za žrtve u najvećem nacističkom logoru smrti.

Breanna je objasnila da je s ocem proučavala Drugi svjetski rat, ali i da je on umro prije nego su uspjeli posjetiti koncentracioni logor. Dodaje i da je jedini razlog njezina smješkanja činjenica da je uspjela posjetiti mjesto o kojem je pričala s ocem.

Njezin selfie našao se na udaru kritike nakon, kako ga strani mediji nazivaju, zabrinjavajućeg trenda snimanja autoportreta na mjestima kao što su logori ili njujorški Ground Zero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostovala je i u emisiji TakePart Live gdje je naglasila da bi ponovno učinila isto.

"Iskreno, ništa ne bih promijenila jer moja namjera nije bila uvrijediti ljude. Svima sam objasnila priču iza fotografije i to je jedini razlog zbog kojeg mi nije žao da sam fotografiju snimila", govori Breanna i dodaje da je šokirana reakcijama među kojima su se našle i prijetnje smrću.

I dok neki kritiziraju fotografiranje na ovakvim mjestima, mnogi smatraju da su ove reakcije pretjerane i da je ovo dobar način poticanja rasprava među mladima koji bi možda lakše razumjeli razmjere određenih tragedija.

Lizzie Post, praunuka instituta Emily Post koji nudi savjete o primjerenom ponašanju, objašnjava smjernice fotografiranja na ovakvim mjestima: "Ako plazite jezik ili radite duck face ispred World Trade Centera, smatram da je to neprimjereno ponašanje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara