Zbogom, dragi prijatelju: Pogledajte dirljive fotografije vlasnika koji se opraštaju od svojih teško bolesnih ljubimaca

Zbogom, dragi prijatelju: Pogledajte dirljive fotografije vlasnika koji se opraštaju od svojih teško bolesnih ljubimaca

Foto: Sarah Beth Photography

RIJEČ je o trenutku kojeg se pribojava svaki vlasnik psa - trenutku kada se zauvijek moraju oprostiti od svojih vjernih prijatelja.

Sarah je projekt "Joy Sessions" započela još 2010., a do danas je snimila preko stotinu fotografija vlasnika i njihovih ljubimaca u ovom teškom trenutku. Ipak, fotografije Sare Ernhart uspjele su naglasiti njihov poseban odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 "Ljudima se sviđa ova ideja, a iz godine u godinu postaje sve popularnija", rekla je fotografkinja i dodala: "Zna biti jako teško. To je osjetljivo razdoblje za ljude koji su sa svojim ljubimcima proveli cijeli život. I ja sam često znala zaplakati s njima".

No, Sarah ističe i kako se u isto vrijeme radi o sretnom trenutku jer vlasnici se prisjećaju svih onih stvari koje vole kod svojih ljubimaca.

"Malo prije Božića 2009. fotografirala sam ženu koja se zvala Joan. Njezin je prijatelj organizirao snimanje kao poklon, a dan je bio prekrasan. Joan je živjela s crnom labradoricom Joy koja joj je bila ne samo najbolja prijateljica već je i pazila na nju. Mnogo joj je puta spasila život. Upozoravala bi je kad bi joj se spustio šećer, a kad bi pala, Joy bi bila tamo da joj ublaži pad. Kada sam započela sa snimanjem, znala sam da Joan neće dugo živjeti, ali ona je unatoč svemu bila sretna jer imala je Joy. Njihov je odnos bio opipljiv. To mi je pomoglo da shvatim važnost ovog projekta", rekla je Sarah objašnjavajući naziv "Joy Sessions".

"Ova snimanja namijenjena su ljudima koji slave radost koju su njihovi ljubimci donijeli u njihove živote", zaključila je Sarah koja je i sama vlasnica malog šnaucera i dvije mačke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara