Židovka i musliman zavjetovali se na vječnu ljubav i izazvali prosvjed radikala u Tel Avivu

Screenshot: YouTube

IZRAELSKA policija jučer je morala blokirati 200 demonstranata koji su protestirali protiv vjenčanja Židovke i muslimana izvikujući parole poput "smrt Arapima".

Izraelski radikalni desničari iz skupine Lehava organizirali su prosvjed ispred dvorane u Tel Avivu u kojoj se održavalo svadbeno slavlje 23-godišnje Maral Malke i 26-godišnjeg Mahmouda Mansoura.

Mladenci su prije vjenčanja tražili sudsku zabranu najavljenog prosvjeda, a na kraju ih je od demonstranata štitila policija, piše Telegraph.

Maral i Mahmoud rođeni su u istom dijelu Tel Aviva. Zaljubili su se i Maral je zbog ljubavi odlučila priječi na Islam i udati se za Mahmouda. To je izazvalo bijes izraelskih radikala i grupe Lehava koja je poznata po tome da uznemirava židovsko-arapske parove, ali dosad su rijetko prosvjedovali na samom mjestu vjenčanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladoženja je izraelskoj televiziji rekao kako prosvjed nije uništio vjenčanje ili slomio njihov duh. "Plesat ćemo i biti sretni dok ne izađe sunce. Mi podržavamo suživot", rekao je Mahmoud.

Prosvjednici su osudili Malku kao "izdajicu židovske države", a nekoliko desetaka ljevičara u blizini je održalo mirni protest protiv radikala uz cvijeće, balone i poruku kako "ljubav pobjeđuje sve".

Arapi čine oko 20 posto populacije Izraela, a ortodoksna židovska zajednica protivi se međuvjerskim brakovima.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara