Znanstveno mišljenje o horoskopu vas možda iznenadi

Znanstveno mišljenje o horoskopu vas možda iznenadi

Ilustracija: Damon Hellandbrand

ČVRST dokaz o tome da zvijezde zaista utječu na našu osobnost, (još) ne postoji, no novo istraživanje o utjecaju položaja zvijezda u trenutku rođenja pokazalo je da karakter osobe može biti povezan s datumom, odnosno mjesecom, rođenja.

Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u članku "Astrology and celebrity: Seasons really do influence personality" u magazinu EurekAlert!, a koje je proveo Mark Hamilton sa Sveučilišta Connecticut, ukazalo je na povezanost, odnosno utjecaj, mjeseca rođenja i karakternih crta neke osobe. Hamilton je istražio osobine 300 poznatih osoba i na osnovu podataka došao je do zaključka da je najveći broj slavnih rođen između prosinca i ožujka.

Rezultati do kojih je došao pokazali su i to da su osobe rođene u siječnju i veljači kreativnije od onih koje su rođene u drugim mjesecima, ali i da ove osobe imaju i veće šanse za razvoj šizofrenije, iako je ova bolest najvećim dijelom genetski uvjetovana. Hamilton tvrdi i to da su rezultati njegova istraživanja pokazali da su osobe rođene u neparnim mjesecima više ekstrovertne u usporedbi s onima koje su rođene u parnim mjesecima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara