Znate li što je sindrom glazbenog uha? Ona čuje pjesmu "Happy Birthday" 24 sata dnevno

Screenshot: YouTube

VJEROJATNO vam se milijun puta dogodilo da negdje u prolazu čujete pjesmu koja vam iz nekog razloga ne želi izići iz glave. Zasigurno, tu situaciju zna dodatno iritirati činjenica da vam pjesma koju ne možete izbaciti iz glave i inače prilično ide na živce. Srećom, ta je situacija za većinu ljudi kratkog vijeka, no ne i za Cath Gamester. Njena "pjesma u glavi" traje 24 sata dnevno i to svaki dan.

84-godišnja Cath iz Liverpoola još od 2010. pati od sindroma glazbenog uha, što znači da u glavi konstantno čuje pjesme, koje kao da je pustila na radiju.  Kad joj se to prvi put to dogodilo, Cath je vjerovala da buka dolazi od susjeda, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probudila sam se i čula neku pjesmu. Shvatila sam da slušam 'God save the Queen' i da se stalno ponavlja. Bila sam uvjerena da dolazi iz susjedovog stana pa sam uzrujana otišla do njega i pokucala mu na vrata. Kad je otvorio, jasno se čulo da glazba ne dopire iz njegovog stana. Bila sam zbunjena, ali on me gledao pa sam morala nešto reći Na kraju sam ga tražila da mi posudi malo šećera", rekla je Cath.No, kompilacija božićnih pjesama, hitova i himni koje zvuče nevjerojatno realno samo su produkt njenog mozga. Na njenoj playlisti nalaze se pjesme "Silent Night", "Abide with Me", "You'll Never Walk Alone", "Land of Hope and Glory" koje se stalno ponavljaju.

"Pjesmu 'Happy Birthday' čujem svakih nekoliko minuta i mrzim je iz dna duše", požalila se. Cath nije jedina koja pati od ovog  poremećaja. Oko 10.000 osoba starijih od 65 godina ima isti problem, no nažalost, lijek za ovaj poremećaj još nije otkriven.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara