Zrinka Cvitešić o drugoj strani medalje svog velikog inozemnog uspjeha

Zrinka Cvitešić o drugoj strani medalje svog velikog inozemnog uspjeha

Screenshot: YouTube

POZNATA hrvatska glumica Zrinka Cvitešić ostvarila je (i) zavidnu inozemnu karijeru - nakon velikog uspjeha na londonskom West Endu angažirana je u predstavi "Once" te na BBC-jevim televizijskim projektima.

"Malo sam se zaželjela kamere. To je bila oduvijek moja prva ljubav, nemojte reći kazalištu", rekla je Zrinka u jučerašnjem razgovoru u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", te dodala: "U studenome sam snimala za BBC America jednu jako lijepu mini dramsku seriju od tri epizode, te, isto za BBC 1, drugu mini seriju rađenu prema bestseleru 'Capital', autora Johna Lanchestera".

Uz sve to, Zrinka se odlučila i ozbiljnije posvetiti i glazbi te uskoro namjerava snimiti i prvi album. A evo što je u razgovoru još otkrila o svom "londonskom" uspjehu, ali i o teškim trenucima koji dolaze u paketu s tim.

O rehabilitaciji i bijegu u glazbu

"U godinu i dva mjeseca odigrala sam 500 kazališnih predstava. Radila sam osam predstava tjedno, osim nedjeljom, za što je bila potrebna izuzetna fizička kondicija koju u početku nisam imala. Jednom sam morala dva tjedna pauzirati jer su mi otišli vratni ligamenti zbog čega sam završila na rehabilitaciji u jednoj klinici. Neko vrijeme sam radila pod tabletama protiv bolova, nije uvijek bilo idealno", ispričala je Zrinka, te dodala:

"Tijekom poprilično strogih dvomjesečnih priprema za predstavu 'Once' glumcima je određeno i što mogu jesti. Nisam baš svaki dan mogla jesti sushi i proteinske palačinke pa sam ponekad kršila pravila kojim sendvičem".

Zrinka je u Londonu snimila i prvu pjesmu. "Upustila sam se u nešto za što sam mislila da nikad neću imati hrabrosti - snimila sam svoju prvu pjesmu... Slijedi i dogovor za moj prvi CD. To je moj mali bijeg u glazbu koja mi je uvijek bila posebna inspiracija kad sam pripremala zahtjevnu glumačku ulogu, posebno skladbe meni najdražeg Ennija Morriconea", otkrila je Zrinka.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara