Zuckerberg obznanio svijetu koji je izazov odabrao za 2015.

Zuckerberg obznanio svijetu koji je izazov odabrao za 2015.

Foto: Press

MARK ZUCKERBERG krajem prošle godine zatražio je pomoć od korisnika Facebooka pri odabiru novog izazova s kojim će se suočiti u 2015. godini.
 
Zuckerberg se već neko vrijeme svake godine odlučuje na novi izazov da bi, kako je rekao, "proširio vidike i naučio nešto novo o svijetu". Tako je proteklih godina učio mandarinski, upoznavao svaki dan po jednu osobu koja ne radi za Facebooku, zahvaljivao se ljudima koji su učinili svijet boljim mjestom, postao vegetarijanac, odnosno jeo samo meso životinja koje je sam ubio (navodno), i nosio kravatu.
 
Ovaj put očito mu je nedostajalo inspiracije pa je uputio poziv članovima Facebook zajednice da mu uskoče s prijedlozima. Naravno, mnogobrojni sljedbenici odazvali su se njegovoj molbi, a Zuckerberg je birao i odabrao: ove će godine svaki drugi tjedan pročitati po jednu knjigu, a naglasak će biti na djelima koja se bave raznim svjetskim kulturama, vjerovanjima, poviješću i tehnologijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ova je odluka, kako je objasnio u svojoj objavi, pala najviše zbog toga što je jako puno prijedloga bilo vezano upravo uz knjige, pa je tako otvorio i Facebook stranicu koja se zove "Godina knjige" ("A Year of Books") u kojoj će pisati o tome što čita, a pozvao je i ostale korisnike da naprave isto i da o tome raspravljaju.
 
Prva knjigu kojom će započeti ovogodišnji izazov je "Kraj moći" ("The End of Power") Moisésa Naíma.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara