Abramovič može što god hoće: 150 milijuna funti za novu kuću? Sitnica!

Abramovič može što god hoće: 150 milijuna funti za novu kuću? Sitnica!

IAKO administracija oko građevinskog zemljišta i građevinskih dozvola u Velikoj Britaniji ponekad zna potrajati i godinama, u slučaju milijardera i ruskog naftnog magnata Romana Abramoviča, isti problemi su, blago rečeno, riješeni u hipu. Roman je, naime, poželio obiteljsku kuću u Londonu, ali na tržištu nije našao odgovarajuću te ju je, kao svaki pravi gospodin dubokoga džepa, odlučio sam sagraditi. U nedostatku luksuznih ponuda na londonskom tržištu nekretnina, Roman je gradskim ocima iznio svoju ponudu i vrlo ubrzo dobio afirmativan odgovor. Njegov novi dom vrijedit će oko sto i pedeset milijuna, prostirat će se čak na dva ogromna zemljišta u gradu, na Lowndes trgu, tik do Harvey Nicholsa i Knightsbridgea, te će brojiti čak osam katova, po kojima će se Abramovič i njegova djevojka Daša moći bezbrižno smjestiti.

Gradnja ovog velebnog londonskog zdanja ruskog milijardera trebala bi početi vrlo uskoro, a već je procijenjeno kako će Abramovičev novi dom do kraja izgradnje vrijediti trideset i tri milijuna funti više nego najskuplja ikad prodana kuća u Velikoj Britaniji. Gospodin Abramovič je otkrio i nekoliko detalja vezanih za opremu kuće, iako ne previše - imati će osam spavaonica, saunu, zatvoreni bazen i privatno kino, a zamijenit će dvije velike spojene kuće koje su svaka pretvorene u devet zasebnih stanova i koje ovih dana čekaju da radnici s bagerima započnu njihovo rušenje.

"London će postati bogatiji za još jednu znamenitost"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ova investicija za Abramoviča zapravo i ne znači promjenu njegove londonske adrese s obzirom na to da je Roman, inače već vlasnik najskuplje nekretnine na svijetu,  još davne 1990. godine u jednoj od njih kupio (sada) skupocjeni stan za tadašnju vrlo razumnu cijenu od nešto preko milijun funti. Abramovič, čije je bogatstvo danas procijenjeno na 14 milijardi dolara, jučer je dobio zeleno svjetlo za gradnju od građevinskih inspektora i gradskih čelnika uz objašnjenje kako "kad netko uposli toliku masu svjetski priznatih i cijenjenih arhitekata, to samo znači kako London može postati bogatiji za još jednu znamenitost". U ovom slučaju, privatnu kuću Romana Abramoviča.

V.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara