Advent na Zrinjevcu je središte jedinstvenog gourmet doživljaja!

Advent na Zrinjevcu je središte jedinstvenog gourmet doživljaja!
Foto: Press

ADVENT na Zrinjevcu i ove godine počinje tradicionalnim paljenjem lampica, 30. studenoga 2019. godine, i traje sve do 7. siječnja 2020. godine. Tijekom više od četrdeset dana, Advent na Zrinjevcu donosi brojne zanimljive programe, svake večeri nastupaju različiti bendovi, dok i tijekom dana prepoznatljiva blagdanska atmosfera u samom srcu Zagreba privlači goste i namjernike iz cijelog svijeta, koji dolaze biti dijelom zagrebačke adventske priče!

Zimska bajka na Zrinjevcu već godinama donosi adventsku radost u jedan od najljepših hrvatskih gradskih parkova, a ove godine sprema Apetitlih - posebno iznenađenje za sve ljubitelje tradicionalnih jela!

Zajedno s projektom Gourmet Experience Croatia, organizatori Adventa na Zrinjevcu iz Katapult promocije, u suradnji s Lidlom Hrvatska, odlučili su snažno promovirati hrvatsku tradiciju, stavljajući u prvi plan naša kontinentalna jela i promovirajući lokalnu gastronomiju stranim i domaćih gostima. 

Apetitlih: nova ikona zagrebačke adventske gastronomske ponude

Samo na Adventu na Zrinjevcu, moći ćete probati tradicionalna jela pripremljena i prezentirana na sasvim novi način! Pođite na putovanje okusima hrvatske tradicije uz dobro znana, ali i neka zaboravljena jela, omiljena u blagdansko vrijeme. 

Uz novu inačicu ajngemahteca, koji će vas ugrijati, moći ćete uživati u pečenoj patci posluženoj s popečkom od mlinaca i krumpira – adventskoj inačici patke s mlicima, dok će kaiseršmarn biti poslužen uz šljive s vinom i rum-karamel umak. Usto, bit će tu i jela koja smo izvukli iz bakinih kuharica, kao što je grenadirmarš – staro zagrebačko, ali i vojničko jelo od krumpira i tjestenine, tačkrle (punjeni jastučići od krumpirovog tijesta) punjene pekmezom s posipom od prženih mrvica aromatiziranim koricom naranče i cimet-šećerom, kao i grisknedle od sira i grisa, koji će ovaj put biti punjene suhim šljivama maceriranim u domaćem višnjevcu. 

Koncept koji spaja tradicionalne ukuse i street food filozofiju

Vođeni činjenicom kako su tradicionalna jela sve manje dostupna i zastupljena u restoranima, ali i našim domovima, kreativni tim Adventa na Zrinjevcu ove godine u suradnji s profesionalcima donosi izbor najpoznatijih adventskih delicija, koji će biti pripremljeni na suvremen način i inovativno posluženi. Uz čaroliju desetaka tisuća lampica koje obasjavaju zrinjevački park, posjetitelji će tako moći uživati u Apetitlihu - jedinstvenom gastronomskom putovanju kontinentalnom Hrvatskom.

Trojac koji Hrvatsku pozicionira na svjetsku gastronomsku mapu

Gourmet Experience Croatia je projekt iza kojeg stoji troje zaljubljenika u gastronomiju - Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin. Cilj im je obogaćivanje gastro-turističke ponude Republike Hrvatske te promocija naše zemlje kao jedinstvene gastronomske destinacije – rade to kroz tematske kulinarske radionice tradicionalne hrvatske kuhinje, organizaciju gastro-tura, razvijanje kulinarskih koncepata i jelovnika, uz promociju malih lokalnih proizvođača.

Advent na Zrinjevcu će  zasigurno postati nezaobilazna lokacija za sve one koji se žele vratiti okusima tradicije, prezentiranima na inovativan način. „Osmislili smo i „zatwistali“ preko dvadeset zagrebačkih jela i jela središnje Hrvatske koja će doživjeti svoju premijeru na Adventu na Zrinjevcu!“ – ističu Karmela Karlović, Sandra Rončević i Stephen Breslin.

Tradicionalni okusi Hrvatske kao ambasadori jedinstvenog doživljaja

"Želimo naša autentična hrvatska jela približiti mlađim generacijama i gostima iz inozemstva. Čvrsto vjerujemo kako će ih okusi oduševiti, te da će i sami u svojim domovima htjeti pripremiti neke od delicija, pri čemu će im pomoći inspiracija s Adventa na Zrinjevcu", ističu iz Katapult promocije, te dodaju: "Izrazito nam je drago što je Lidl Hrvatska prepoznao naš projekt i podržao ga. Zajedničkim snagama našim posjetiteljima omogućujemo da dožive tradicionalnu hrvatsku gastronomiju u bajkovitoj atmosferi na Zrinjevcu."

Suradnja s projektom Gourmet Experience Croatia počinje s Adventom na Zrinjevcu u centru zagrebačke adventske priče, te koji je, možemo to slobodno reći, najtradicionalnija adventska lokacija u gradu.

Lidl Hrvatska podržava promociju tradicionalnih domaćih jela

Trgovački lanac Lidl Hrvatska podržao je ideju zrinjevačkog Apetitliha, dajući potporu promociji hrvatskih tradicionalnih jela kojom podržava čuvanje davno zapisanih bakinih recepata od zaborava, ali i upoznaje domaće i inozemne posjetitelje s bogatim gastronomskim nasljeđem koje ima naša zemlja.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara