"AGADOO" NA VRHU LJESTVICE NAJGORIH PJESAMA

Žiri tekstopisaca proglasio je hit Black Lacea "Agadoo" najgorom pjesmom svih vremena, javlja BBC u nedjelju. L

Pjesma koja je 1984. bila na drugom mjestu top lista pobijedila je "Orville's Song" i "There's No-One Quite Like Grandma" i prema ocjeni časopisa Q proglašena je najgorom.

Pjesmu "Agadoo" u to je vrijeme pratio i novi ples, a u prodoru na prvo mjesto britanskih top lista spriječio ju je George Michael s "Careless Whisper", svojim prvim hitom u solo karijeri.

Glazbeni stručnjaci najgoru su pjesmu opisali kao "veličanstveno groznu".

U opisu još stoji: "Zvučala je kao glazba iz školskoga diska na koji morate ići, kao raspojasani sredovječni rođaci na svadbi, kao putujući DJ sa sjedištem u Wolverhamptonu, kao svaki klišej koji ste ikada čuli".

Pjesmu su u originalu napisali francuski autori koji su čuli prijatelja kako pjevuši melodiju koju je pokupio na odmoru u Maroku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postala je hit 1974. u odmaralištima francuskog Club Meda, ali britanska je publika nije prihvatila sve dok 1984. godine Black Lace nije objavio engleski prijevod.

Na britanskoj top listi 75 najboljih ostala je trideset tjedana.

Član Black Lacea Colin Routh kaže da su je uživo toliko svirali "da čovjek poludi". "Ali barem smo zaradili", dodaje.

Član originalnoga dua pjevač Alan Barton poginuo je 1995. u prometnoj nesreći.

Izbor najgore pjesme časopis Q obavio je u sklopu ocjenjivanja 1001 najbolje pjesme. Tu je za pobjednika proglašena pjesma "One" grupe U2 iz 1992.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara