Ako dobijete ovu poruku na WhatsApp ignorirajte je (iako je jedan dio točan)

Ako dobijete ovu poruku na WhatsApp ignorirajte je (iako je jedan dio točan)

Foto: Twitter/YouTube

APLIKACIJOM WhatsApp posljednjih dana kruži lažna poruka koja je unijela paniku među korisnike te popularne aplikacije. No iako je riječ o klasičnom dizanju panike, jedan dio poruke ipak je točan.

Poruka zvuči ovako: "Proslijedite ovo svima za koje znate da koriste WhatsApp. Kolega informatičar mi je javio da sutra preko WhatsAppa izlazi video pod nazivom martinelli. Ne otvarajte ga, hakirat će vam telefon i ništa ga više neće moći popraviti. Proširite ovo dalje. Ako dobijete poruku koja vam nudi da updejtate WhatsApp u WhatsApp Gold, nemojte klikati!!! Sad je rečeno na vijestima da je virus težak i ozbiljan."

Zasad su uglavnom korisnici iz Velike Britanije prijavili da su primili poruku.

Iako zvuči kao svaka prevarantska lančana poruka ikad, jedan dio poruke ipak je točan, a to je dio s upozorenjem o WhatsApp Goldu. WhatsApp Gold prevara zaista postoji te bi vam, ako nasjednete, prevaranti mogli otuđiti mnoge osobne podatke s mobitela. Nekoliko korisnika WhatsAppa u Velikoj Britaniji već je prijavilo da su primili poruku za prelazak na WhatsApp Gold putem Messengera, a u pozivnici stoji da na WhatsApp Gold imaju pravo samo zvijezde, piše Daily Mail.

No iako je dio s upozorenjem o Goldu točan, to ipak ne znači da, ako primite ovakvu poruku, trebate paničariti. Samo je ignorirajte, kao i svaku drugu sumnjivu obavijest koju dobijete putem interneta.

Video Martinelli ne postoji te se toga ne morate bojati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara