Ako vas turisti pitaju koja su hrvatska jela i gdje ih jesti, evo odgovora
PUNO turista (nadajmo se) stiže u Hrvatsku. Mnogi od njih pitat će vas: "Koja su uopće hrvatska jela? Ćevapčići i ajvar? Koje regionalne specijalitete nam preporučujete? Na kojim kultnim mjestima ih jesti?"
Preporučite im TasteAtlas, atlas lokalne hrane: www.tasteatlas.com/croatia
Dalmacija
Taste Atlas Dalmatia zna što i gdje jesti u Dalmaciji. Profesionalci su izabrali najbolja tradicionalna jela Dalmacije i mjesta u kojima ih najbolje pripremaju. Najbolja peka u Dalmaciji je trenutno u restoranu Roki's na Visu, brudet u konobi Senko na Visu, a dalmatinska pašticada u konobi Hvaranin u Splitu.
Sva lokalna jela i kultni restorani Dalmacije: www.tasteatlas.com/dalmatia
Istra
Od svih čuda tradicionalne istarske kuhinje, food kritičari su izabrali najbolje od najboljeg. Ako vas netko pita za najbolju maneštru u Istri, pošaljite ga u restoran Alla Beccaccia u Fažani. Najbolji fuži s tartufima jedu se u Motovunu, u konobi Mondo, a najbolji fuži s bijelim istarskim tartufom u Starom podrumu u Momjanu. Među najpopularnijim jelima u Istri je i fritaja sa šparogama koju najbolje pripremaju u restoranu Orca u Rovinju.
Sva lokalna jela i kultni restorani Istre: www.tasteatlas.com/istria
Zagreb
Turiste u Zagrebu vjerojatno će zanimati gdje se jedu najbolji štrukli. Ne treba naglašavati da najbolje štrukle prave u Esplanadi.
Treće mjesto najboljih jela u Zagrebu na Taste Atlasu drži sarma, koja je prema food kritičarima najbolja u Starom fijakeru. Dalmatinska pašticada popularna je i u Zagrebu, a najbolje je pripremaju u restoranu Agava.
Sva lokalna jela i kultni restorani Zagreba: www.tasteatlas.com/zagreb
Cijeli popis od par stotina hrvatskih jela, pića, sireva i drugih lokalnih specijaliteta nalazi se na linku: www.tasteatlas.com/croatia
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati