ALGA "SPIRULINA" HRANA BUDUĆNOSTI

Mikroskopska alga "spirulina" sadrži četiri puta više vitamina B12 i 28 puta više netoksičnog, biološkog organskog željeza od goveđe jetre, tri puta više vitamina E od pšeničnih klica i tri puta više bjelančevina od ribe, peradi i crvenog mesa! L

Znanstvenici poručuju: Spirulina je hrana budućnosti. Naime, riječ je o slatkovodnoj algi koja, osim brojnih vitamina i minerala, sadrži više od stotinu hranjivih tvari, a probavljiva je čak 95 posto. Premda su energetsku vrijednost spiruline poznavale mnoge stare kulture, među ostalima i Asteci, njezina komercijalna uporaba započela je tek 1980. godine. Zanimljivo je spomenuti da japanski filozof Toru Matsui već sedamdeset godina svakodnevno jede isključivi spirulinu. I još nešto: NASA je ovu sićušnu algu proglasila hranom svemirske budućnosti čovječanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Spirulina se preporučuje kao nadopuna vegetarijaskoj, makrobiotičkoj, ali i kovencionalnoj prehrani, stoji u reviji 'Svijet hrane'. Spirulina se u prahu ili tabletama može se pronaći i u našoj zemlji.

(Hina) ld ld

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara