Američki mediji traže prekid tajnovitosti na Jacksonovom suđenju

AMERIČKI odvjetnik Theodore Boutrous zatražio je u ime novinske agencije Associated Press, te novinskih i tv-kuća koje zastupa, ABC, CNN, Fox News, CBS, LA Times, NBC,  New York Times, Washington Post i USA Today skidanje vela tajne koji obavija detalje suđenja pop zvijezdi Michaelu Jacksonu.
 
Nezadovoljne informacijama koje Okružni sud u Santa Barbari pušta u javnost, agencije žele pristup nekolicini dokumenata koji nisu dosad bili objavljivani, ili koji su objavljeni u cenzuriranoj formi.

Pored optužnice, mediji žele uvid u nekolicinu naloga o pretresu, uključujući nalog o pretrazi Jacksonovog ranča Neverland, a tu su uključena i saslušanja svjedoka provedena u istrazi.

Odvjetnik Boutrous je rekao za Associated Press da je razina tajnosti u ovome slučaju bez presedana, te da je njome javnosti ograničen uvid u pravednost slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac Vrhovnog suda u Santa Barbari, Rodney S. Melville, rekao je da razlog takvoj tajnovitosti želja da se određeni dokumenti zapečate kako bi se spriječilo da potencijalni porotnici formiraju mišljenje o slučaju prije nego je suđenje započelo.

Michael Jackson optužen je za seksualno zlostavljanje 13-godišnjaka koji je bolovao od raka. Pop zvijezdi, koju se tereti za 20 točaka optužnice - za zlostavljanje, davanje alkohola maloljetnicima i urote za otmicu - prijeti do 20 godina zatvora ako ga se proglasi krivim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara