Angelina Jolie u Libiji: Osjećam solidarnost s borcima za bolju budućnost zemlje

Angelina Jolie u Libiji: Osjećam solidarnost s borcima za bolju budućnost zemlje

Foto: AFP

ANGELINA JOLIE je posjetila Libiju te iskazala svoju podršku tamošnjem stanovništvu koje se bori za slobodu. Glumica kaže kako prema njima osjeća solidarnost te želi da uspiju u svojoj borbi d postanu država u kojoj vladaju zakoni. Jolie je u Libiju stigla u utorak te se zaputila u Misratu, grad u vlasti pobunjenika protiv Gadafija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glumica je u lobiju hotela održala govor. "Izvanredno je to što je puno ljudi prije pobune radilo razne poslove čak i izvan vojske, vodili su restorane ili prodavali dječju odjeću. No, svi su prestali sa svojim poslovima i uključili se u rad na poboljšanju stanja u svojoj zemlji. Svi su izgubili ponekog člana obitelji, ili neki dio tijela, no svi su i dalje ustrajni u borbi za nešto u što vjeruju, u borbi za budućnost zemlje koju će ostaviti djeci. To je jako dirljivo", rekla je Angelina.

Tijekom svog posjeta, glumica i UN-ova ambasadorica dobre volje se sastala s članovima prijelazne libijske vlade te s njima raspravljalo o tome što je najpotrebnije ljudima u zemlji. Također je obišla libijske ranjenike te im pružila potporu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara