Ante Gotovina uskoro strip junak!

STRIP u kojem će glavni akcijski junak biti Ante Gotovina uskoro dolazi na kioske. Izlazit će jednom mjesečno, a izdavat će ga udruga Vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata. Bivši urednik Imperijala Velimir Bujanec će biti urednik i scenarist stripa, dok će karikature crtati Stiv Cinik.

Ime stripa biti će "Angota", a nastalo je spajanjem riječi "Angel" i "Gott", što bi u prijevodu značilo Anđeo Božji.

Za Novi list predsjednik Udruge Vojnih invalida Božo Drmić pojasnio je ideju o stripu: "Cilj stripa je promidžba vrijednosti Domovinskog rata u njegovoj cijelosti i posvećen je svim ljudima koji su prolili krv za domovinu. Tražili smo samo pravog crtača. Mislim da je Stiv apsolutno najbolji izbor u Hrvatskoj."

"Strip je izazvao pozitivne reakcije, ne samo u Hrvatskoj. Čim su saznali za pokretanje "Angota", zvali su nas ljudi iz Australije i interesirali se za kontakte" - dodao je Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiv Cinik govori o vizualnom izgledu stripa, za koji kaže da će podsjećati na nekad vrlo popularne: "Strip će se između ostalog baviti Domovinskim ratom, ali i pretvorbom i drugim stvarima ili problemima koji se tiču hrvatskog naroda. Neće biti u stilu emisije Nove TV "Laku noć Hrvatska", već će vizualno više nalikovati stripu poput "Mister No".

Premijera se očekuje na Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza. Osim Gotovine, kao jedan od aktera stripa najavljena je i Carla del Ponte.

(Foto: Novi list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara