Arapska televizija ponudila posao bivšem iračkom ministru informiranja

ČINI se da popularnost bivšeg iračkog ministra informiranja Mohammeda al-Sahafa raste svakim danom, naime jedna arapska televizija danas mu je ponudila posao, iako se još uvijek ne zna gdje se al-Sahaf nalazi nakon pada Saddamovog režima.

Ali al-Hadethi, jedan od šefova arapske satelitske televizije bazirane u Dubaiu, al-Arabiye, izjavio je danas za Reuters kako je al-Sahafa "čeka posao analitičara ili komentatora na al-Arabiyi".

Bivši irački ministar informiranja, koji je svojim ekscentričnim i komičnim pobijanjem informacija o napredovanju američkih vojnika u Iraku stekao kultni status, nije jedan od 55-orice Iračana koje Amerikanci traže kao najbliže suradnike Saddama Husseina.

Hadethi je za Reuters izjavio kako ne zna gdje se al-Sahaf nalazi, ali ga je zamolio da prihvati ponuđeni posao.

"Želimo iskoristiti al-Sahafovo iskustvo kako bi dobili stručnu analizu situacije u Iraku danas, kao i njegove budućnosti" - dodao je Hadethi ne dajući nikakve detalje o poslu koji bi trebao obavljati al-Sahaf.

Upitan o tome kako komentira al-Sahafovo ekscentrično pretjerivanje u obraćanju stranim novinarima, Hadethi je rekao: "On je bio dio režima i morao je govoriti ono što su mu naredili. Samo je ponavljao ono što su mu rekli, uopće nije imao mogućnost provjeriti što je istina."

Hadethi je dodao kako televizijska stanica al-Arabiya već koristi usluge bivšeg Saddamovog ambasadora pri UN-u, Mohammeda Aldouria, koji radi kao analitičar u Dubaiu.

Iako se još uvijek ne zna gdje se nalazi bivši irački ministar informiranja, jedne arapske novine koje izlaze u Londonu objavile su informaciju prema kojoj se al-Sahaf skriva u Bagdadu kod svoje tete, ali želi da ga Amerikanci uhite i zaštite.

Iste novine tvrde kako je al-Sahaf prije četiri dana napustio grad Mosul na sjeveru Iraka, citirajući predstavnika Patriotske Unije Kurda (PUK-a), koji je ustvrdio da su ga Amerikanci odbili uhititi jer nije na popisu 55 najtraženijih Iračana, ali je i dodao kako su "pregovori u tijeku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara