Ashley: Djevojka koja je njujorškom guverneru naplatila najprije 4300 dolara, a zatim i karijeru

Ashley: Djevojka koja je njujorškom guverneru naplatila najprije 4300 dolara, a zatim i karijeru

VRIJEDNIM američkim medijima nije trebalo mnogo da razotkriju identitet "Kristen", mlade dame čije je društvo njujorški guverner Eliot Spitzer platio 4300 dolara, a poslije i vlastitom političkom karijerom.

Pod tim nadimkom se, naime, krije 22-godišnja Ashley Alexandra Dupre, mlada djevojka koja se najstarijim zanatom na svijetu, po vlastitom priznanju, bavila kako bi mogla platiti najamninu u njujorškom stanu u kojem živi već nekoliko godina.

Dupre, čije je pravo ime Ashley Youmans, je u New York prije nekoliko godina došla iz New Jerseya sa 17 godina, nadajući se karijeri rhytm & blues pjevačice u tamošnjim noćnim klubovima. Kako sama kaže, na prostituciju ju je natjerao prekid veze s momkom koji joj je plaćao stan, a za kojeg je otkrila da ima dvoje djece.

Podaci do kojih su došli novinari New York Timesa pokazuju kako je Dupre godine 2005. osnovala tvrtku Pasche New York, a za koju Don D. Buchwald - njen odvjetnik po službenoj dužnosti - tvrdi da je trebala poslužiti njenoj glazbenoj karijeri.

"Dobra djevojka"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi detalji o životu Ashley alias "Kristen" se mogu naći na njenoj MySpace stranici, koja, između ostalih, sadrži i demonstraciju njenih pjevačkih sposobnosti.

Carolyn Capalbo, 46-godišnja Ashleyina majka, za New York Times tvrdi da joj je kći "dobra djevojka", iako je od kuće pobjegla u dobi od 17 godina "zbog tipične tinejdžerske pobune". Uvjerena je kako je Ashley u cijelu priču upala zbog neiskustva, te iako se "znala nositi s guvernerom", nije znala da je upala "u nešto veće od nje same".

Dupre je u ponedjeljak bila na federalnom sudu gdje je davala iskaz istražnoj poroti kako bi se digla optužnica protiv organizatora lanca prostitucije zvanog "Emperor's Club Vip". Protiv same Dupre još uvijek nije podignuta optužnica.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara