Aston Martin Rapide će se proizvoditi u Austriji

Aston Martin Rapide će se proizvoditi u Austriji

CJENJENA austrijska tvrtka specijalizirana za proizvodnju premium vozila, posebno onih s pogonom na sve kotače, na sebe će preuzeti i proizvodnju nove Astonove limuzine.

Prvu limuzinu u novijoj povijesti Aston Martina proizvodit će Magna Steyr, s planiranim startom proizvodnje u posljednjem kvartalu 2009. godine. Planirana godišnja naklada je oko 2.000 primjeraka, uz mogućnost da se ovisno o potražnji na tržištu i poveća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Aston Martinu ovakav poslovni potez objašnjavaju odličnim poslovanjem. Uslijed rasta popularnosti aktualnih modela proizvodni kapaciteti u Gaydonu (Engleska) uskoro će doći do maksimuma od čak 8.000 primjeraka godišnje. Posljedica je to odličnog tržišnog uspjeha modela DB9 i Vantage, a očekuje se kako će i DBS ostvariti zapažen rezultat.


 
Za Magnu je ovaj posao odlično došao. Osim što potražnja za BMW-ovim SUV modelom X3 pada, ista će uskoro biti preseljena u SAD, prije svega zbog jačanja europske valute. Također, proizvodnja Mercedesove E-klase (4Matic) obustavljena je još prošle godine. U austrijskim pogonim proizvode se još modeli Jeepa (Grand Cherokee), Saaba (9-3 Cabrio) i Chryslera (300, Voyager).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara